ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΕΔΔΗΕ για Καθαρά Δευτέρα: Οδηγίες για ασφαλές πέταγμα χαρταετού

Ο ΔΕΔΔΗΕ εξέδωσε ανακοίνωση με οδηγίες και συμβουλές για την Καθαρά Δευτέρα και για το πέταγμα χαρταετού με ασφάλεια.
ΔΕΔΔΗΕ για Καθαρά Δευτέρα: Οδηγίες για ασφαλές πέταγμα χαρταετού

Ο ΔΕΔΔΗΕ εξέδωσε ανακοίνωση με οδηγίες και συμβουλές για την Καθαρά Δευτέρα και για το πέταγμα χαρταετού με ασφάλεια.

Ο ΔΕΔΔΗΕ δίνει συμβουλές στους πολίτες για ασφαλές πέταγμα του χαρταετού. Ακριβώς όσα μέτρα ίσχυαν για τις υπόλοιπες καθημερινές εντός αυστηρού lockdown θα ισχύουν και για την Καθαρά Δευτέρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), ιδιαίτερα υπό την παρούσα συγκυρία και με δεδομένο τον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών πλησίον της οικίας τους, σας συμβουλεύει να μην πετάτε το χαρταετό σας κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για εσάς και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.

Αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα καλώδια, τότε για την ασφάλειά σας:

1. μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή
χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα

2. μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια

Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια:

3. ειδοποιείστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ (11500, Κέντρο Εξυπηρέτησης και Βλαβών) ή

4. επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής

Για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις Υπηρεσίες του ανά τη χώρα».

Με αυτό τον κωδικό στο SMS πάμε για χαρταετό

Ποιος είναι ο κωδικός (sms) που θα πρέπει να στείλετε στο 13033, έτσι ώστε να είστε σωστοί απέναντι στο νόμο. Φυσικά και για να μην πληρώσετε πρόστιμο. Καθώς ειδικά την Καθαρά Δευτέρα θα γίνονται αυστηρές συστάσεις και έλεγχοι από την αστυνομία.

Για το πέταγμα του χαρταετού ο κωδικός είναι ο αριθμός 6 στο 13033, το sms δηλαδή που στέλνουμε για να πάμε για άθληση ή βόλτα με το κατοικίδιο, στον δήμος μας και κοντά στο σπίτι μας.

Νωρίτερα, ωστόσο, την Πέμπτη ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ανέφερε σχετικά με τα πάρκα της Αττικής:

«Το Αττικό Άλσος, το Πάρκο Τρίτση και το Πεδίον του Άρεως σε συνεννόηση και με οδηγίες που θα έχουμε από την Πολιτική Προστασία, θα δούμε τις επόμενες μέρες αν θα παραμείνουν σε λειτουργία».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΔΕΔΔΗΕ για Καθαρά Δευτέρα: Οδηγίες για ασφαλές πέταγμα χαρταετού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βασίλης Μπαντής

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, στις 14/12/1996. Το χαμόγελο του Ροναλντίνιο μου έδωσε το πάθος που ζητούσα στον χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. Ασχολήθηκα ερασιτεχνικά σε τοπικές ομάδες για μερικά χρόνια και έπειτα ήρθε η Αθλητική Δημοσιογραφία. Αποφοίτησα από σχολή δημοσιογραφίας, βρέθηκα σε Metrosport και Thesstoday, όπου έκανα αθλητικό και κοινωνικό ρεπορτάζ αντίστοιχα.