ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΕΗ: Η κυβέρνηση παραχωρεί την πλειοψηφία των μετοχών σε ιδιώτες!

Είναι γεγονός. Μετά την τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η ΔΕΗ περνάει στα χέρια των ιδιωτών, με το δημόσιο να έχει το 37%.
ΔΕΗ: Η κυβέρνηση παραχωρεί την πλειοψηφία των μετοχών σε ιδιώτες!

Μία νέα εποχή… ξημερώνει για τη ΔΕΗ, αφού όπως γίνεται γνωστό το ελληνικό δημόσιο αναμένεται να χάσει την πλειοψηφία που έχει.

Συγκεκριμένα, θα γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και μετά την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ και του Υπερταμείου, έγινε σαφές ότι δεν θα διατηρήσει το 51%, αλλά θα πέσει στο 37%.

Το δημόσιο θα μείνει σίγουρα ο μεγαλύτερος μέτοχος, ωστόσο δεν θα έχει την πλειοψηφία κάτι που θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο σίγουρα.

Από την μεριά της η κυβέρνηση τονίζει ότι αυτή η κίνηση θα φέρει νέα ανάπτυξη και η εταιρεία θα γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική.

Επίσης αναφέρεται ότι η αύξηση θα είναι της τάξεως των 750 εκατ. ευρώ, κάτι που θα βάλει τη ΔΕΗ σε νέα τροχιά ανάπτυξης.

Στα ταμεία της εταιρείας θα μπει ένα πολύ μεγάλο ποσό που θα υλοποιήσει το επενδυτικό πλάνο που έχει για το φυσικό αέριο και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν περίπου ενάμιση χρόνο η αξία της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο άγγιζε τα 300 εκατ. ευρώ και τώρα η αύξηση θα είναι 750 εκατ. δηλαδή 2,5 φορές η αξία της.

Πάντως θα έχει σίγουρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε μετά από πολλά χρόνια, αν ποτέ το μάθουμε, πώς μια Δημόσια κερδοφόρα επιχείρηση ηλεκτρισμού «χρεοκόπησε» και πέρασε σταδιακά σε ιδιώτες!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΔΕΗ: Η κυβέρνηση παραχωρεί την πλειοψηφία των μετοχών σε ιδιώτες!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.