ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΕΗ: Ήρθαν οι πρώτοι λογαριασμοί – Πόση είναι η αύξηση

Τα πρώτα αποτελέσματα της ενεργειακής κρίσης που έχει επιφέρει αυξήσεις στο ρεύμα βλέπουν οι πολίτες στους λογαριασμούς τους.
ΔΕΗ: Ήρθαν οι πρώτοι λογαριασμοί – Πόση είναι η αύξηση

Η έκδοση των εκκαθαριστικών λογαριασμών της ΔΕΗ για το τετράμηνο Ιούνιο με Οκτώβριο έφερε και την πρώτη εικόνα για τις αυξήσεις στο ρεύμα.

Μέχρι στιγμής, η αύξηση που παρατηρείται κυμαίνεται στο ποσοστό του 13%. Αυτό διότι οι επιδοτήσεις της πολιτείας αλλά και οι εκπτώσεις από τους προμηθευτές έχουν περιορίσει μέχρι στιγμής την αύξηση. Χωρίς τα παραπάνω οι αυξήσεις θα βρισκόταν στο 26% με 32%!

Τα ποσά που θα πληρώσουν τα νοικοκυριά και οι ρήτρες αναπροσαρμογής

Συγκεκριμένα, ένα νοικοκυριό με κατανάλωση 1.676 kWh, από εκεί που πλήρωνε 252,12 ευρώ πλέον θα κληθεί να εξοφλήσει το ποσό των 285 ευρώ. Η αύξηση κρίνεται στα 8,22 ευρώ τον μήνα δηλαδή στα 32,88 ευρώ το τετράμηνο.

Στους λογαριασμούς ΔΕΗ που έχουν επεξεργαστεί αυτή τη στιγμή περιλαμβάνεται η ρήτρα αναπροσαρμογής ύψους 81,51 ευρώ αλλά και η επιδότηση και οι εκπτώσεις της πολιτείας που είχε ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, συνολικού ύψους 30,98 ευρώ.

Χωρίς τις εκπτώσεις και την επιδότηση της πολιτείας, με μόνο τη ρήτρα αναπροσαρμογής, στο παραπάνω νοικοκυριό θα ερχόταν λογαριασμός ύψους 333,63 ευρώ!

Οι εκτιμήσεις πάντως για τις αυξήσεις του επόμενου τετράμηνου, Οκτωβρίου με Ιανουαρίου, είναι δυσοίωνες. Οι αυξήσεις στον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό αναμένεται να είναι αρκετά υψηλότερες. Για να περιοριστεί και αυτή η αύξηση η Κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει τον διπλασιασμό της επιδότησης στα 18 ευρώ από την αρχή του Οκτωβρίου.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΔΕΗ: Ήρθαν οι πρώτοι λογαριασμοί – Πόση είναι η αύξηση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.