ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεκαοκτώ ασυνόδευτοι ανήλικοι από την Ελλάδα στο Βέλγιο

Δεκαοκτώ ασυνόδευτοι ανήλικοι έφτασαν στο Βέλγιο μετά από αίτηση ασύλου στα ελληνικά νησιά. Η μετεγκατάστασή τους πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος μετεγκατάστασης σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1.600 ασυνόδευτων ανηλίκων από τις ελληνικές δομές φιλοξενίας, κατ’ εφαρμογή της αρχής της αλληλεγγύης. Για την αναχώρηση των 18 ανηλίκων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου,...
Δεκαοκτώ ασυνόδευτοι ανήλικοι από την Ελλάδα στο Βέλγιο

Δεκαοκτώ ασυνόδευτοι ανήλικοι έφτασαν στο Βέλγιο μετά από αίτηση ασύλου στα ελληνικά νησιά.

Η μετεγκατάστασή τους πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος μετεγκατάστασης σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1.600 ασυνόδευτων ανηλίκων από τις ελληνικές δομές φιλοξενίας, κατ’ εφαρμογή της αρχής της αλληλεγγύης.

Για την αναχώρηση των 18 ανηλίκων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, δήλωσε:

«Το πρόγραμμα της μετεγκατάστασης 1.600 ασυνόδευτων ανηλίκων από την Ελλάδα σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφαρμόζεται σταδιακά και σταθερά. Και αυτό παρά τις επιβραδύνσεις που προκαλεί η πανδημία. Θέλω να ευχαριστήσω την κυβέρνηση του Βελγίου, της φίλης χώρας και εταίρου, που συμβάλλει στην επιτυχία αυτού του προγράμματος με τη μετεγκατάσταση 18 ανηλίκων προσφύγων από την Ελλάδα. Είναι ένα χειροπιαστό δείγμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, που, βεβαίως, δεν πρέπει να περιορίζεται σε αυτό. Οι χώρες πρώτης γραμμής, με πρώτη την Ελλάδα, χρειάζονται συνεχή και ουσιαστική στήριξη στη μεγάλη προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τη μεταναστευτική πρόκληση».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δεκαοκτώ ασυνόδευτοι ανήλικοι από την Ελλάδα στο Βέλγιο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.