ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεκαπενταύγουστος: Με μάσκες και αριθμημένες κάρτες το προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά

Με ευλάβεια και με κατάνυξη, με μάσκες και αριθμημένες κάρτες και με τήρηση όλων των οδηγιών της Πολιτείας για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε το προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά.
Δεκαπενταύγουστος: Με μάσκες και αριθμημένες κάρτες το προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά

Με περιορισμούς και τηρώντας τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού πραγματοποιείται σήμερα, ανήμερα Δεκαπενταύγουστου ο εορτασμός της «Παναγίας Σουμελά» στα υψώματα του Βερμίου στην Καστανιά Ημαθίας.

Με ευλάβεια και με κατάνυξη, αλλά και με τήρηση όλων των οδηγιών της Πολιτείας για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε το προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά, στα υψώματα του Βερμίου, στην Καστανιά Ημαθίας.

Το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και ακολούθησε ο όρθρος και το πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμονος, παρουσία του μητροπολίτη Δράμας Παύλου και ιεραρχών, εκπροσώπων της Πολιτείας, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και μελών ποντιακών σωματείων.

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος , τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και την αξιωματική αντιπολίτευση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, ενώ παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιατζίδης, ο διοικητής του Γ’ΣΣ, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείς, αρχιερείς, κ.ά. «Η σημερινή ημέρα εκφράζει το μήνυμα της πίστης. Με όπλο την αγάπη και την πίστη προχώρησαν οι Έλληνες στα δύσκολα.

Οι προσκυνητές εντός του ναού φορούσαν μάσκες και τηρούσαν τις απαραίτητες αποστάσεις. Δεν πραγματοποιήθηκαν λιτανείες με τη συμμετοχή των πιστών, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο συνωστισμού, παρά μόνο έγινε έξοδος της εικόνας από το ναό και κατάθεση στεφανιών στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη, μόνο από τους εκπρόσωπους των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας και από τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του Πανελληνίου Προσκυνήματος. Επίσης, φέτος, δεν επιτράπηκαν κατασκηνωτές στο χώρο του προσκυνήματος και δεν πραγματοποιήθηκαν μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις.

Στο χώρο του προσκυνήματος υπάρχει ιατρική ομάδα με γιατρό και νοσηλευτές, αλλά και εθελοντές, επιφορτισμένοι με το έργο της εξυπηρέτησης των προσκυνητών και με την τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δεκαπενταύγουστος: Με μάσκες και αριθμημένες κάρτες το προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.