ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν γλιτώνει το lockdown η Θεσσαλονίκη – Δυσοίωνες οι προβλέψεις

Δύσκολα τα πράγματα για τη Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει ξανά lockdown στη συμπρωτεύουσα...
Δεν γλιτώνει το lockdown η Θεσσαλονίκη – Δυσοίωνες οι προβλέψεις

Δύο χρόνια θα συμπληρωθούν σε λίγο από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα και η κυβέρνηση πάλι σκέφτεται να θεσπίσει lockdown!

Αυτή τη φορά, στο επίκεντρο βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα η Θεσσαλονίκη, όπου αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα (435 σήμερα 28/9) και οι ειδικοί σκέφτονται να πάρουν ξανά μέτρα.

Την ώρα, που η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και οι πολίτες παλεύουν να ορθοποδήσουν από τα δύο χρόνια πανδημίας και εγκλεισμού, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων άναψε «πορτοκαλί» για τη συμπρωτεύουσα, η οποία πλέον βρίσκεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου.

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ ανέφερε πως η οριστική απόφαση για lockdown ή μη θα παρθεί αύριο. Όσο για το ποια είναι τα μέτρα, που σκέφτονται να επιβάλλουν;

Αρχικά, απαγόρευση κυκλοφορίας τις ώρες 01:00 με 06:00 τα ξημερώματα, κατά τις οποίες θα κυκλοφορούν μόνο οι πολίτες, που εργάζονται ή που πρέπει να μετακινηθούν για λόγους υγείας.

Επίσης, εάν η Θεσσαλονίκη μπει τελικά στο «κόκκινο» επίπεδο, τότε θα απαγορευτεί και η μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας  σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Με λίγα λόγια, η συμπρωτεύουσα κινδυνεύει με νέο «πάγωμα» της οικονομίας και με νέες καταστροφικές συνέπειες για τη ζωή των πολιτών της…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δεν γλιτώνει το lockdown η Θεσσαλονίκη – Δυσοίωνες οι προβλέψεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.