ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δένδιας για Έβρο: «Ανοησίες τα περί κατάληψης εδάφους!»

Στα ρεπορτάζ περί κατάληψης ελληνικού εδάφους από ξένες δυνάμεις και στο πώς έχει διαμορφωθεί το σκηνικό στον Έβρο αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εξωτερικών. Ο Νίκος Δένδιας μεταξύ άλλων τόνισε πως είναι «ανοησίες τα περί κατάληψης εδάφους». «Η Ελλάδα ξεκίνησε προπαρασκευαστικές μετρήσεις για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο και τότε η...
Δένδιας για Έβρο: «Ανοησίες τα περί κατάληψης εδάφους!»

Στα ρεπορτάζ περί κατάληψης ελληνικού εδάφους από ξένες δυνάμεις και στο πώς έχει διαμορφωθεί το σκηνικό στον Έβρο αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο Νίκος Δένδιας μεταξύ άλλων τόνισε πως είναι «ανοησίες τα περί κατάληψης εδάφους».

«Η Ελλάδα ξεκίνησε προπαρασκευαστικές μετρήσεις για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο και τότε η Τουρκία ζήτησε να της γνωρίσουμε τις συντεταγμένες κατασκευής του φράχτη και η Ελλάδα απάντησε αρνητικά και ότι ο φράχτης κατασκευάζεται αποκλειστικά εντός ελληνικού εδάφους», είπε ο κ. Δένδιας.

«Παρατηρήθηκε κινητικότητα από την Τουρκία σε σημείο του φράχτη και τότε το ΥΠΕΞ έστειλε δεύτερη διακοίνωση στον Πρέσβη της Τουρκίας απαιτώντας να μην υπάρχει η παραμικρή τουρκική ενέργεια επ’ αυτού», συμπλήρωσε ο Έλληνας υπουργός. Η ιστορία αυτή όπως είπε ξεκίνησε από ένα ξένο δημοσίευμα το οποίο αναπαρήγαγε εδώ ελληνικό ακροδεξιό κόμμα και όπως είπε, για το θέμα αυτό υπερακόντισε και ο ΣΥΡΙΖΑ, και έτσι η είδηση αναπαράχθηκε χωρίς να είναι αλήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αεροπορία: Ενισχύεται με πανίσχυρα Chinook

«Απολύτως ψευδής ισχυρισμός», είπε ακόμη ο κ. Δένδιας, ο οποίος εν συνεχεία επισήμανε: «Σε αυτά δεν παίζει κανείς, ούτε είμαι διατεθειμένος τα μεγάλα ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής να τα θέσω στη βάσανο των μικροκομματικών συμφερόντων. Το εθνικό συμφέρον δεν μπορεί να γίνεται κλωτσοσκούφι για δημοσκοπικά συμφέροντα. Να σταματήσουν οι ανοησίες εδώ.».

Όπως εξήγησε ο υπουργός η τουρκική πλευρά επιδιώκει την ένταση, ωστόσο η Ελλάδα δεν πέφτει σε αυτή την παγίδα. «Οφείλουν να λειτουργούν ως μια σύγχρονη χώρα.».

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διπλωματικές πηγές τόνιζαν πως “η συνοριακή γραμμή είναι χαραγμένη βάσει της Συνθήκης της Λωζάνης και του Πρωτοκόλλου του 1926, είναι αναγνωρισμένη και δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση, τονίζουν διπλωματικές πηγές”.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δένδιας για Έβρο: «Ανοησίες τα περί κατάληψης εδάφους!»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.