×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Δερμιτζάκης: «Όλα σε ένα λεπτό σκοινί, όχι σε συγκεντρώσεις άνω 30 ατόμων»


    Γεωργία Τσιαρλή

Δερμιτζάκης: «Όλα σε ένα λεπτό σκοινί, όχι σε συγκεντρώσεις άνω 30 ατόμων». Ο καθηγητής Γενετικής Πανεπιστημίου Γενεύης...


Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, έδωσε ο Μανώλης Δερμιτζάκης.

Ο καθηγητής Γενετικής Πανεπιστημίου Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, αναφέρθηκε στην αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα.

Μάλιστα τόνισε ότι αυτό που προτείνεται είναι να παρθούν μέτρα.

Με νέα έκτακτα μέτρα, όπως η περαιτέρω μείωση των καλεσμένων στους γάμους και των παρευρισκομένων τις ιδιωτικές συγκεντρώσεις, επιχειρούν οι Αρχές να περιορίσουν την μετάδοση του κορονοϊού στη χώρα.

Ο γνωστός καθηγητής εξέφρασε την ανησυχία του για την επικράτηση του «κακού» σεναρίου. Με μια επιθετική αύξηση κρουσμάτων δηλαδή διπλασιασμό τους σε πολύ λίγες ημέρες.

Πρότεινε να μειωθεί ο αριθμός των πολιτών που θα μπορούν να συγκεντρώνονται σε ιδιωτικούς χώρους ή να συμμετέχουν σε γάμους και βαπτίσεις σε έως 20 με 30 άτομα.

«Είδαμε διπλασιασμό των κρουσμάτων σε τρεις ημέρες. Φυσικά είναι το α’ μέρος.

Περιμένουμε να δούμε αν είναι μια στατιστική ανωμαλία ή η αρχή ενός προτύπου που θα συνεχίσει», τόνισε και εξήγησε πως η μεγάλη διασπορά είναι αναμενόμενη αλλά το ανησυχητικό θα είναι να υπάρχουν εστίες υπερμετάδοσης, όπως γάμοι, πανηγύρια, πάρτι, συγκεντρώσεις σε εκκλησίες και σε άλλους χώρους.

«Περπατάμε σε ένα λεπτό σκοινί», προειδοποίησε και πρόσθεσε ότι επειδή υπάρχει ο κίνδυνος «να πέσουμε» κατά τη γνώμη του πρέπει άμεσα να ληφθούν ακόμη πιο έντονα μέτρα.

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τελευταία Νέα