ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Die Welt: Πιο πιθανός από…τύχη ο πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας

Η γερμανική εφημερίδα χαρακτήρισε τη σχέση των δύο χωρών, ως την πιο εκρηκτική σχέση της Ευρώπης
Die Welt: Πιο πιθανός από…τύχη ο πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας

Τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας Τουρκίας, ανέλυσε η γερμανική εφημερίδα Die Welt, κάνοντας λόγο για την πιο εκρηκτική σχέση στην Ευρώπη, ενώ εκτίμησε πως ένας πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών, είναι πιθανότερος από τύχη παρά από πρόθεση.

«Οι ούτως ή άλλως δύσκολες σχέσεις των δύο εταίρων του ΝΑΤΟ έχουν φτάσει στο χειρότερο σημείο, από τότε που ο Τούρκος πρόεδρος αναδομεί την Τουρκία σε ένα αυταρχικό κράτος και ασκεί μια επιθετική, επεκτατική εξωτερική πολιτική» αναφέρει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα.

Ανατρέχοντας μάλιστα στα γεγονότα του τελευταίου διαστήματος η Die Welt ανέφερε:

«Στις 12 Φεβρουαρίου μια τουρκική ακταιωρός εμβόλισε ένα πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής, που βρισκόταν κοντά στα, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ευρισκόμενα και διαφιλονικούμενα, νησιά των Ιμίων, σε απόσταση μόλις λίγων χιλιομέτρων από τις τουρκικές ακτές. Στη συνέχεια ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ τηλεφώνησε στον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντάς του ότι το συμβάν ήταν αδεξιότητα και όχι πρόκληση. Αδέξιο – ίσως», ενώ αναφέρθηκε και στη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτών στον Έβρο λέγοντας:

«Στη συνέχεια, στα τέλη Φεβρουαρίου, η Τουρκία συνέλαβε δύο Έλληνες στρατιώτες που πραγματοποιούσαν περιπολία στα σύνορα και είχαν περάσει σε τουρκικό έδαφος. Αυτό γίνεται συχνά, αλλά ποτέ άλλοτε δεν είχαν συλληφθεί άτομα. Στους κρατούμενους μπορεί να απαγγελθεί κατηγορία για κατασκοπεία και σε μια τέτοια περίπτωση θα κινδύνευαν με πολυετή φυλάκιση».

Επιπρόσθετα η Die Welt, σχολίασε και την επιθυμία της Τουρκίας για ένταξη στην Ε.Ε αλλά και στις κινήσεις που πρέπει να κάνει αν θέλει να το επιτύχει:

«Η Άγκυρα θα πρέπει να προσεγγίσει τους Έλληνες, αλλιώς δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος στις σχέσεις με την ΕΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Die Welt: Πιο πιθανός από…τύχη ο πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.