ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευθυντής ΜΕΘ «Παπανικολάου»: «Η επιτροπή κατέστρεψε τη Θεσσαλονίκη – Χάθηκαν περισσότερες ζωές»

Ο διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, είπε πως η επιτροπή «μας κατέστρεψε στη Θεσσαλονίκη», μην προβλέποντας τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος κορονοϊού στην πόλη
Διευθυντής ΜΕΘ «Παπανικολάου»: «Η επιτροπή κατέστρεψε τη Θεσσαλονίκη – Χάθηκαν περισσότερες ζωές»

Δηλώσεις, που προκαλούν σοκ από τον διευθυντή ΜΕΘ «Παπανικολάου», Νίκου Καπραβέλο, ο οποίος κατακεραυνώνει την επιτροπή, που δεν προέβλεψε την αύξηση της πανδημίας.

Ο διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, είπε πως η επιτροπή «μας κατέστρεψε στη Θεσσαλονίκη», μην προβλέποντας τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος κορονοϊού στην πόλη, ενώ άφησε αιχμές στην πολιτική ηγεσία για τη στελέχωση των νοσοκομείων, αναφέροντας πως χάθηκαν ζωές που δεν θα είχαν χαθεί.

Παράλληλα, ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός όσον αφορά την επιτροπή λέγοντας πως «Δεν προβλέφθηκε η σφοδρότητα της πανδημίας και η έλλειψη συμμόρφωσης των πολιτών. Δεν υπάρχει μηχανισμός ανίχνευσης και απομόνωσης του κρούσματος που δεν έχει θορυβώδη συμπτώματα και έτσι έγινε η τρομακτική διασπορά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σύψας: «Το 30 Νοεμβρίου να το ξεχάσουμε οριστικά»

«Η επιτροπή μας κατέστρεψε στη Θεσσαλονίκη», τόνισε και συνέχισε «Φτάσαμε στο αμήν. Χάσαμε περισσότερες ζωές επειδή δεν προβλέφθηκε η αύξηση της πανδημίας. Εμείς στην Εντατική να είμαστε στα όρια ασφάλειας διακίνησης του ασθενούς και να τον διώχνουμε και οι συνάδερφοι να αγωνίζονται να κρατήσουν στη ζωή έναν άνθρωπο και να μην μπορούν να τον στείλουν στη Μονάδα Εντατικής ως οφείλουν. Αυτό σημαίνει αύξηση της θνητότητας, δηλαδή χάσαμε περισσότερες ζωές ακριβώς γιατί δεν προβλέφθηκε η σφοδρότητα».

«Εάν υπήρχε καλύτερη οργάνωση δεν θα είχαν χάσει τη ζωή τους;», ρώτησε σε εκείνο το σημείο ο κ. Παπαδάκης, με τον κ. Καπραβέλο να απαντά «φυσικά». Παράλληλα, τόνισε πως είναι πρόωρες όλες οι συζητήσεις για άρση των μέτρων λέγοντας πως «Και μηδέν κρούσματα να υπάρχουν, στις ΜΕΘ θέλουν 4 εβδομάδες για να φέρουμε βόλτα όλο αυτό τον όγκο».

Δείτε όλα όσα δήλωσε ο κ. Καπραβέλος στον ΑΝΤ1:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Διευθυντής ΜΕΘ «Παπανικολάου»: «Η επιτροπή κατέστρεψε τη Θεσσαλονίκη – Χάθηκαν περισσότερες ζωές»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.