ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δικαίωμα των πολιτών η αυτοάμυνα» λέει ο Κοντονής

«Νόμιμο δικαίωμα του κάθε πολίτη να αμύνεται όταν δέχεται επίθεση»
«Δικαίωμα των πολιτών η αυτοάμυνα» λέει ο Κοντονής

Την άποψη πως είναι δικαίωμα των πολιτών από το νόμο να αμύνονται όταν δέχονται επίθεση εξέφρασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα».

Όπως τόνισε στο άρθρο 23 ορίζεται ακόμα και τι και τι συνιστά υπέρβαση αυτού του δικαιώματος της αυτοάμυνας, καθώς επίσης και πως είναι στην κρίση της δικαιοσύνης να ορίσει την ψυχική κατάσταση κάτω από την οποία έγινε υπέρβαση του δικαιώματος αυτού από το άτομο.

Μάλιστα Υπουργός Δικαιοσύνης είπε:
«Το λέει κι ο ποινικός κώδικας στο άρθρο 22, ότι αποτελεί νόμιμο δικαίωμα του κάθε πολίτη να αμύνεται όταν δέχεται επίθεση».

Επιπρόσθετα χαρακτήρισε απαράδεκτη την προσέγγιση ορισμένων, πως οι δηλώσεις του αυτές ουσιαστικά αδειάζουν τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα,ενώ τόνισε πως οι δηλώσεις του κ. Τόσκα ήταν σωστές και είναι απαράδεκτο να προσπαθούν ορισμένοι να δημιουργήσουν την αίσθηση κόντρας ανάμεσα στους δύο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Δικαίωμα των πολιτών η αυτοάμυνα» λέει ο Κοντονής», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.