ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικαστική νίκη για ανεμβολίαστη υγειονομικό – Θα πληρώνεται για όσο ήταν σε αναστολή, σύμφωνα με απόφαση!

Σημαντική δικαίωση από το Εφετείο Τριπόλεως για ανεμβολίαστη υγειονομικό, η οποία θα λαμβάνει το 50% του μισθού της για όσο βρίσκεται σε αναστολή.
Δικαστική νίκη για ανεμβολίαστη υγειονομικό – Θα πληρώνεται για όσο ήταν σε αναστολή, σύμφωνα με απόφαση!

Μια ακόμη σημαντική νίκη απέναντι στον παραλογισμό και την εκδικητικότητα της κυβέρνησης, πέτυχε μια ανεμβολίαστη υγειονομικός η οποία όπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ της εκπομπής του Open «Ώρα Ελλάδος», εστράφη προς την δικαστική οδό και σύμφωνα με δεύτερη απόφαση Δικαστηρίου, θα λάβει το ήμισυ του μισθού της για τους μήνες που η κυβέρνηση την έθεσε σε αναστολή.

Η υγειονομικός είναι πολύτεκνη μητέρα τεσσάρων παιδιών, και είδε την ζωή της να καταστρέφεται από ένα πολιτικό «ινάτι» απολυταρχικής νοοτροπίας, χάνοντας την δυνατότητα του βιοπορισμού της επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε να μεταβάλλει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού σε πιστοποιητικά… υποταγής στις διαταγές του Μαξίμου.

Σε λίγο καιρό συμπληρώνεται ένας ολόκληρος χρόνος από τότε που η κυβέρνηση έκρινε πως είναι προς το… συμφέρον της δημόσιας υγείας, το να πετάξει χιλιάδες οικογένειες υγειονομικών στον «καιάδα» της αναγκαστικής ανεργίας, μόνο και μόνο επειδή δεν συμμορφώθηκαν προς «τας υποδείξεις» του υποχρεωτικού εμβολιασμού, που άλλωστε η ίδια η συνέχεια απέδειξε περίτρανα πως δεν είχε κανένα αντίκρισμα στην υγειονομική προστασία των δομών υγείας.

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος της υγειονομικού, Αλέξανδρος Γκουριώτης: «Πρόκειται για απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Τριπόλεως, και σύμφωνα με την οποία, εργαζόμενη υπάλληλος του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, βρέθηκε σε καθεστώς αναστολής εργασίας από 1/9/2021, στο πλαίσιο αίτησης αναστολής που καταθέσαμε, για προσωρινή προστασία, ότι θα λαμβάνει το ήμισυ των καθαρών αποδοχών της για όσο διάστημα είναι σε αναστολή» είπε και πρόσθεσε: «Ο νόμος προβλέπει όσο θα είναι σε αναστολή δεν θα λαμβάνει ούτε ένα ευρώ, όπως συμβαίνει με όλους τους υπολοίπους υγειονομικούς που είναι σε αυτό το καθεστώς αναστολής καθηκόντων».

Όταν ερωτήθηκε για το σκεπτικό του Δικαστηρίου, ο κ. Γκουριώτης απάντησε πως πρόκειται «για προσωρινή δικαστική προστασία, με την ανεπανόρθωτη βλάβη που υφίσταται αυτή η υπάλληλος. Είναι μια υπάλληλος, μητέρα τεσσάρων ανηλίκων τέκνων με σοβαρά προβλήματα οικονομικά. Το Δικαστήριο σταθμίζει μέχρι την εκδίκαση της αιτήσεως ακυρώσεως που έχει καταθέσει η ίδια, υφίσταται αυτή τη στιγμή ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη, διότι αντιλαμβάνεστε δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις βασικές της ανάγκες για όλο αυτό το χρονικό διάστημα που θα εκδοθεί η απόφαση επί της αιτήσεως ακυρώσεως της».

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια – βαρύνουσας σημασίας  – δικαίωση υγειονομικού σε αναστολή, και μια νίκη ενάντια στην κυβερνητική αναλγησία. Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης όποτε και αν ερωτάται για το θέμα των υγειονομικών, μεταθέτει την επανεξέταση του θέματος τους σε έναν αόριστο μελλοντικό χρόνο, δηλώνοντας πως θα μείνουν εκτός ΕΣΥ για όσο… διαρκεί η πανδημία, ενώ δεν χάνει ευκαιρία να εκφράζει πως ο ίδιος επιθυμεί να μην επιστρέψουν ποτέ αν δεν εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.

Την ίδια στιγμή ισχύει μια σειρά από παραλογισμούς που εκθέτουν βαρύτατα την κυβέρνηση. Όπως δήλωσε στην εκπομπή του Open και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σύμφωνα με το Πειθαρχικό Δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων, όσοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας ακόμα και για κακουργηματικές πράξεις, λαμβάνουν το 50% του καθορισμένου μισθού τους. Όμως κατά το σκεπτικό της κυβέρνησης, οι υγειονομικοί αντιμετωπίζονται χειρότερα και από εγκληματίες, εφόσον ο νόμος δεν επιτρέπει να λαμβάνουν ούτε ευρώ!

Την ίδια στιγμή, εδώ και πολλούς μήνες παρατηρείται μεγάλη νοσοκομειακή διασπορά στις δομές της χώρας, με πλήρως εμβολιασμένους υγειονομικούς να νοσούν και να μεταδίδουν τον ιό στα νοσοκομεία.

Κάτι που αποτυπώνει το μέγεθος του παραλογισμού στα όσα ισχύουν, είναι πως υγειονομικοί που έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο πριν δύο χρόνια συνεχίζουν να δουλεύουν κανονικά (ενώ δεν έχουν καμία προστασία από τις παραλλαγές του ιού που εμφανίστηκαν κατόπιν), ενώ ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που έχουν νοσήσει δύο και τρεις φορές και έχουν αναπτύξει ισχυρότατα αντισώματα, θεωρούνται ακατάλληλοι να εργαστούν και παραμένουν εκτός ΕΣΥ!

Ο κ. Γιαννάκος σημείωσε πως ο παράλογος κυβερνητικός νόμος δημιουργεί μεγάλο βιοποριστικό πρόβλημα στους υγειονομικούς σε αναστολή και ζήτησε από το υπουργείο Υγείας να «δείξει γενναιότητα». Ακόμα, επανέλαβε ότι η αναστολή των υγειονομικών πρέπει να αρθεί, τώρα που δεν υπάρχει κανένα περιοριστικό μέτρο: «Τώρα που δεν ισχύει κανένα μέτρο, το υπουργείο να περάσει νομοθετική ρύθμιση να αρθεί το μέτρο της αναστολής. Δεν εξυπηρετεί τίποτα» δήλωσε.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δικαστική νίκη για ανεμβολίαστη υγειονομικό – Θα πληρώνεται για όσο ήταν σε αναστολή, σύμφωνα με απόφαση!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.