ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογήθηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Απολογία με εντάσεις για τον Νίκο Μιχαλολιάκο στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογήθηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Αθώος δήλωσε κατά τη διάρκεια της απολογίας του, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, που μίλησε για πολιτική σκευωρία.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, κατά τη διάρκεια της εισόδους του στην αίθουσα, αποθεώθηκε από τους υποστηρικτές του, που τον χειροκρότησαν, ενώ άλλα κομμάτια του ακροατηρίου, τον αποκάλεσαν δολοφόνο.

Μάλιστα, εκεί βρισκόταν και η μητέρα του Παύλου Φύσσα, η οποία τον αποκάλεσε «σκυλί».

Όπως προείπαμε, ο Ν. Μιχαλολιάκος, υποστήριξε πως είναι αθώος και δε δέχεται της κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Μπακογιάννης σε «Μακελειό»: «Τα λέμε στα δικαστήρια»

Αναλυτικά τα όσα είπε στη δίκη της Χρυσής Αυγής:

Αρχικά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τόνισε ότι δεν έδωσε καμία εντολή, ενώ του έγινε ερώτηση για τις κλήσεις που είχε το μοιραία βράδυ, από τον Γιάννη Λαγό, αναφέροντας ότι συνομίλησαν για «θέματα δημοσίας τάξεως».

Αναλυτικά ο διάλογος του προέδρου του δικαστηρίου με τον Νίκο Μιχαλολιάκο:

Πρόεδρος: Δεν είναι αξιοπερίεργο; είχε γίνει ένα έγκλημα;

Ν. Μιχαλολιάκος: Φαίνεται ότι πίστευε ότι δεν είχε σχέση με το κόμμα.Άλλωστε το τηλέφωνο μου το παρακολουθούσαν κυρία Πρόεδρε και είναι διπλά ένοχοι αυτή που με έφεραν στο εδώλιο γιατί´ ξέρουν ότι είμαι αθώος. Εγώ ήξερα ότι δεν είχε σχέση κόμμα.

Πρόεδρος: Με τι είχε σχέση;

Ν. Μιχαλολιάκος: Με έναν άνθρωπο που δολοφόνησε έναν άλλον

Πρόεδρος: Ως γενικός γραμματέας κάνατε κάποιες ενέργειες;

Ν. Μιχαλολιάκος: «Απομακρύνθηκαν όσοι ήταν μέλη, τους άλλους τι να τους κάνω…Είχα να αντιμετωπίσω και να αμυνθώ για εαυτό μου και κόμμα… Έγινε συμπλοκή και ο Ρουπακιάς δολοφόνησε έναν άνθρωπο. Άλλα λέει ο ένας άλλα ο άλλος. Δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε. Δεν ήταν μέλη. Η Νίκαια ήταν η νεότερη τοπική».

«Εγώ εθνικιστής δήλωνα και εθνικιστής δηλώνω. Είναι ο εθνικισμός των Ελλήνων και ο εθνικισμός των Ελλήνων δεν μπορεί να είναι αντίγραφο του γερμανικού εθνικισμού ή του ιταλικού εθνικισμού», είπε ο Ν. Μιχαλολιάκος.

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε για το ναζιστικό χαιρετισμό που είχε κάνει από την έδρα, ανέφερε: Ο χαιρετισμός αυτός δεν ηταν ο επίσημος της Χρυσής Αυγής. Χαιρέτησα κάποιες φορές έτσι γιατί τον θεωρώ ελληνικό τον χαιρετισμό αυτό. Ήταν ο χαιρετισμός των εθνικιστών στο μεσοπόλεμο. Εγώ φασίστας δεν είμαι σε καμία περίπτωση».

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογήθηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.