ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Εμμένει για τις αναστολές των ποινών η Εισαγγελέας – Καταγγελίες από Κασιδιάρη

H εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου επέμεινε ότι πρέπει να χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής στους καταδικασθέντες
Δίκη Χρυσής Αυγής: Εμμένει για τις αναστολές των ποινών η Εισαγγελέας – Καταγγελίες από Κασιδιάρη

Δίκη Χρυσής Αυγής: H εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου επέμεινε στην επιχειρηματολογία ότι πρέπει να χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής στους καταδικασθέντες πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα χρυσαυγίτες και επιτέθηκε κατά των συνηγόρων πολιτικής αγωγής που κάνουν δηλώσεις εναντίον της σε ΜΜΕ. Το «παρών» στη διαδικασία έδωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Κατά την τοποθέτησή της η εισαγγελέας αναφέρθηκε και στους ανοίκειους, όπως είπε, χαρακτηρισμούς που της αποδίδουν συνήγοροι πολιτικής αγωγής επειδή δεν είναι αρεστές οι προτάσεις της, οι οποίες, όπως πρόσθεσε, στηρίζονται αποκλειστικά στο νόμο και τη συνείδησή της.

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους ο Λαγός»
Η κυρία Οικονόμου επέμεινε στην επιχειρηματία της ότι πρέπει να χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής στους καταδικασθέντες, παρά τον σάλο που προκλήθηκε.

Είχε προηγηθεί η ανάγνωση εγγράφου με βάση το οποίο προκύπτει η έκδοση βουλεύματος σχετικά με τον ευρωβουλευτή Λαγό, που ζητήθηκε χθες από την έδρα. Στο δικαστήριο διαβιβάστηκε το βούλευμα 1184/2015, στο σκεπτικό του οποίου αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος δεν τήρησε τρεις φορές τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί τον Ιούνιο του 2015 με αποτέλεσμα να του επιβληθεί προσωρινή κράτηση.

Μετά την ανάγνωση του βουλεύματος ζήτησε το λόγο η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου. «Σχετικά με τα ερωτήματα που θέσατε στη χθεσινή στη συνεδρίαση και για να μην δημιουργούνται ασάφειες και παρερμηνείες θέλω να εκθέσω τα παρακάτω» είπε και στη συνέχεια άρχισε να αναλύει τον ισχύοντα κώδικα, εξηγώντας γιατί έκανε την συγκεκριμένη πρόταση.

«Τα λέω αυτά γιατί στην χθεσινή συνεδρίαση απευθυνθήκατε σε εμένα λέγοντας μου αν προτείνω την αναστολή παρά την υποτροπή» συμπλήρωσε.

Σχετικά με τον Γιάννη Λαγό η εισαγγελέας ανέφερε ότι έγινε άρση περιοριστικών όρων, αλλά στη συνέχεια εκδόθηκαν νέα βουλεύματα που έκριναν ότι ο κατηγορούμενος σχετικά με την παραβίαση των όρων είχε την πεποίθηση ότι δεν παραβιάζει τους όρους, όποτε και η προσωρινή του κράτηση αντικαταστάθηκε και πάλι με περιοριστικούς όρους. «Ποια παραπλάνηση υπήρξε εκ μέρους της εισαγγελέως της έδρας όταν τα δικαστικά συμβούλια έκριναν δυο φορές διαφορετικά!» είπε.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η τοποθέτηση για Μιχαλολιάκο
Αναφορικά με το Νίκο Μιχαλολιάκο η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε σε προηγουμένη απόφαση του 1979 σε ηλικια 22 ετών.

«Έχουν παρέλθει 30 χρόνια και αφορά κατοχή εκρηκτικών μηχανισμών. Να αναφερθεί ότι δεν πρόκειται για τοποθέτηση όπως αναφέρθηκε στα Μέσα» είπε υπερασπιζόμενη την πρόταση της περί αναστολής της ποινής του.

Ο Κασιδιάρης καταγγέλλει παρέμβαση από συνεργάτη του Σαμάρα

Με το που ανέβηκε το προεδρείο, ο πρώην βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης μπήκε στη δικαστική αίθουσα και κάθισε αρκετά πιο πίσω από τους άλλους συγκατηγoρούμενούς του που είναι παρόντες.

Κατά την εκφώνηση του ονόματός του ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε: «Είμαι παρών και θα ήθελα τον λόγο μετά την εκφώνηση των ονομάτων».

Όταν πήρε τον λόγο είπε:

«Οφείλω να προβώ σε και δήλωση προσκομίζοντας παράλληλα ένα στοιχείο, που υπάρχει στη δικογραφία αλλά έχει διαφύγει του δικαστηρίου. Ένα συνταρακτικό στοιχείο. Στην υπόθεση αυτή υπάρχουν πολιτικές κρίσιμες παρεμβάσεις. Πηγαίνω στις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου που έγιναν μετά το βράδυ της δολοφονίας. Στις 19 Σεπτεμβρίου 2013 εμφανίζεται επανειλημμένως τηλεφωνικός αριθμός που συνδέεται με ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα της Κυβέρνησης Σαμάρα. Ο Τηλεφωνικός αριθμός ανήκει στη γενική Γραμματεία συντονισμού του κυβερνητικού έργου. Μιλάμε για ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης. Το τηλέφωνο αυτό πιστώνεται πιστώνεται στον Δ.Μ, που είναι ο εξ απόρρητων του Σαμάρα.

Ο συγκεκριμένης τηλεφωνικός αριθμός έχει τηλεφωνική επικοινωνία την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, δυο ήμερες πριν τη δολοφονία, με πρόσωπο που έχει σχέση με τον καθ’ομολογία δολοφόνο Ρουπακιά. Υπάρχουν συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες το καλοκαίρι. Ζήτω ως κατηγορούμενος να διαλευκανθεί η υπόθεση ακόμη και αυτή την κρίσιμη ώρα.

Έχει καταστραφεί η ζωή μου κυριολεκτικά αλλά και ηθικά. Έχω καταδικάσει αυτό το έγκλημα. Δεν έχω καμία σχέση, δεν υπάρχει καμία δίκη μου επικοινωνία. Ζήτω να διευθετηθούν τα στοιχεία. Ζήτω ο εν λόγω κυβερνητικός παράγοντας να έρθει εδώ στο δικαστήριο να εξηγήσει τι έλεγε στην προκειμένη περίπτωση τι έλεγαν σε όλα αυτά τα τηλέφωνα. Ζήτω την κατά αντιπαράσταση εξέταση του μαζί μου».

Πλέον, όλα δείχνουν πως η τελική απόφαση των τριών τακτικών δικαστών για το ποιοι από τους καταδικασθέντες θα οδηγηθούν ή όχι στη φυλακή θα καθυστερήσει κι άλλο να εκδοθεί.

Πηγή in.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δίκη Χρυσής Αυγής: Εμμένει για τις αναστολές των ποινών η Εισαγγελέας – Καταγγελίες από Κασιδιάρη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.