ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένοχος ο Γιώργος Ρουπακιάς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Όπως αναμενόταν το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένοχος ο Γιώργος Ρουπακιάς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Όπως αναμενόταν το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σε μια απόφαση που έρχεται μετά από 5,5 χρόνια ακροαματικής διαδικασίας και επτά χρόνια μετά τη δολοφονία.

Επίσης το δικαστήριο κήρυξε ένοχο για την ανθρωποκτονία Φύσσα και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους για συνέργεια, πλην των Σταύρου Σαντοριναίου και Γιώργου Τσακανίκα, που κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών για την πράξη αυτή.

Κρίθηκαν ένοχοι, επίσης, από την ομάδα που επιτέθηκε στον Φύσσα, για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία όσοι αντιμετώπιζαν αυτή την κατηγορία, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Σαντοριναίος.

Βεβαίως πρέπει να δούμε αν στη συνέχεια υπάρξει η αναγνώριση ελαφρυντικών στον Ρουπακιά και τους υπόλοιπους που καταδικάστηκαν. Σε μια τέτοια περίπτωση τα ισόβια θα μετατραπούν σε ποινή κάθειρξης 10-15 ετών η για κάποιους μπορεί να οι ποινές μπορεί να λάβουν ακόμη και ανασταλτικό χαρακτήρα.

Για τη δολοφονία Φύσσα ένοχοι κρίνονται οι: Αναστάσιος-Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης, Γεώργιος Σκάλκος,
Γέωργιος Σταμπέλος, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας και
Αριστοτέλης Χρυσαφίτης

Όσον αφορά την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ. Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι.

Εξάλλου αναφορικά με την επίθεση στους Αιγύπτιους μετανάστες στην Σκάλα, τέσσερις από τους πέντε κατηγορουμένους κρίθηκαν ένοχοι.

Από τους συνολικά 68 κατηγορούμενους (αρχικά 69, καθώς ο Αντώνιος Μπολέτης απεβίωσε), οι 65 αντιμετωπίζουν -μεταξύ άλλων- την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Οι 18 -όλοι οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ο αρχηγός τους Νίκος Μιχαλολιάκος- κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εκ των οποίων επτά από αυτούς αντιμετωπίζουν και την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής. Μόνο τρεις κατηγορούμενοι δεν βρίσκονται αντιμέτωποι με το βασικό αδίκημα που αφορά στην εγκληματική οργάνωση.

Ένοχοι είναι οι:

Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης
Γεώργιος Δήμου
Ελπιδοφόρος Καλαρίτης
Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός
Κωνσταντίνος Κορκοβίλης
Αναστάσιος Μιχάλαρος
Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης
Γεώργιος Σκάλκος
Γέωργιος Σταμπέλος
Λέων Τσαλίκης
Αθανάσιος Τσόρβας
Νικόλαος Τσόρβας και
Αριστοτέλης Χρυσαφίτης

Ένοχοι άπαντες και για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες

Το δικαστήριο κρίνει ένοχους όλους όσοι κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των Αιγύπτιων ψαράδων.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου για την επίθεση στο ΠΑΜΕ

Για την υπόθεση του ΠΑΜΕ, ένοχοι κρίθηκαν όλοι κατά μετατροπή της απόπειρας ανθρωποκτονίας, επικίνδυνες σωματικές βλάβες (πλημμέλημα). Για την υπόθεση των αλιεργατών ένοχοι όλοι όπως εισάγονται, δηλαδή για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένοχος ο Γιώργος Ρουπακιάς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.