ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ΕΛ.ΑΣ. απαγορεύει τη συγκέντρωση συμπαράστασης στους καταδικασθέντες

Την απαγόρευση της συγκέντρωσης, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (12/10) έξω από το Εφετείο, σε ένδειξη συμπαράστασης στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Εκδίδεται, αργότερα σήμερα, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής, δελτίο Τύπου περί απαγόρευσης της αναγγελθείσης συγκέντρωσης συμπαράστασης στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής,...
Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ΕΛ.ΑΣ. απαγορεύει τη συγκέντρωση συμπαράστασης στους καταδικασθέντες

Την απαγόρευση της συγκέντρωσης, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (12/10) έξω από το Εφετείο, σε ένδειξη συμπαράστασης στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Εκδίδεται, αργότερα σήμερα, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής, δελτίο Τύπου περί απαγόρευσης της αναγγελθείσης συγκέντρωσης συμπαράστασης στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Συντάγματος, περί επικειμένου σοβαρού κινδύνου για τη δημόσια ασφάλεια και τις διατάξεις και διαδικασίες του νομού 4703/2020 περί συναθροίσεων».

Κάλεσμα σε συγκέντρωση έχει απευθύνει και το ΠΑΜΕ, το οποίο αναφέρει:

«Αύριο το πρωί συνεχίζεται η διαδικασία στο Εφετείο της Αθήνας για τον καταλογισμό των ποινών των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής.

Η καταδίκη της νεοναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής πρέπει να συνοδευτεί με τις ανώτερες ποινές.

Η εγκληματική της δράση επιβεβαιώθηκε με πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, είναι απόρροια της φασιστικής και ναζιστικής της ιδεολογίας. Δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό για το φασισμό και το ναζισμό.

Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, η νεολαία και οι φορείς του μαζικού κινήματος συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό, χωρίς κανέναν εφησυχασμό, στους χώρους δουλειάς, στις σχολές, στις γειτονιές, παντού.

Αποτελεί θράσος η εμφάνιση που ετοιμάζεται να κάνει o καταδικασμένος Λαγός και η ομάδα του έξω από το Εφετείο της Αθήνας, κατά την ανακοίνωση των ποινών.

Καλούμε τα συνδικάτα της Αθήνας, τους φοιτητικούς συλλόγους και τους μαζικούς φορείς σε συγκέντρωση ώστε να φτάσει η δίκη μέχρι το τέλος της, μέχρι την επιβολή των ανώτερων ποινών».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι τελευταίες ειδήσεις

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ΕΛ.ΑΣ. απαγορεύει τη συγκέντρωση συμπαράστασης στους καταδικασθέντες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.