ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τετάρτη η απόφαση, οι φυλακές στις οποίες θα οδηγηθούν οι ένοχοι

Όλα τα τελευταία νέα για τη δίκη...
Δίκη Χρυσής Αυγής: Τετάρτη η απόφαση, οι φυλακές στις οποίες θα οδηγηθούν οι ένοχοι

Συνεχίζει η Δίκη Χρυσής Αυγής και όπως είναι γνωστό την Τετάρτη πρόκειται να βγει η απόφαση.

Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, η Δίκη Χρυσής Αυγής πρόκειται να ολοκληρωθεί προς το μεσημέρι της Τετάρτης, όποτε και θα ανακοινωθεί η απόφαση.

Προτού διακόψει το δικαστήριο, το μεσημέρι της Τρίτης 13/10, δεκατρία έτη κάθειρξη για τη διευθυντική ομάδα και ισόβια και επιπλέον κάθειρξη επτά ετών για τον Γιώργο Ρουπακιά εισηγήθηκε η εισαγγελέας έδρας Αδαμαντία Οικονόμου, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – «Νίκη της Δημοκρατίας», χωρίς νικητές και χωρίς δημοκράτες!

Η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έλαβε το λόγο προκειμένου να προτείνει επί των ποινών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, έχοντας ως οδηγό την απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά που αναγνώρισε σε συνολικά 14 κατηγορούμενους.

Οικονόμου: Ισόβια στον Ρουπακιά για την Δολοφονία Φύσσα

Η Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε ισόβια κάθειρξη για τον Γιώργο Ρουπακιά, δολοφόνο του Παύλου Φύσσα και 8 έτη για τους συνεργούς του όπως ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, Γιώργος Πατέλης, Αναστάσιος Πανταζής κ.α στους οποίους δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Έξι χρόνια πρότεινε για εκείνους που τους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.

Διεύθυνση και ένταξη εγκληματικής οργάνωσης
Για τους επτά που καταδικάστηκαν για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης η εισαγγελέας πρότεινε κάθειρξη 13 ετών. Η διευθυντική ομάδα της οργάνωσης, είναι οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παπάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Η μέγιστη ποινή που θα μπορούσε να προταθεί είναι τα 15 έτη.

Η Εισαγγελέας πρότεινε επίσης κάθειρξη 7 ετών για τους καταδικασθέντες σε ένταξη εγκληματικής οργάνωσης για τους οποίους δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και πέντε σε εκείνους που τους αναγνωρίστηκαν.

Υπόθεση αλιεργατών και ΠΑΜΕ

Για την ομάδα των κατηγορουμένων που κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση των αλιεργατών, εισηγήθηκε κάθειρξη εφτά ετών για όσους έχουν ελαφρυντικά και δέκα ετών για τον πυρηνάχρη Περάματος Αναστάσιο Πανταζή.

Για την υπόθεση του ΠΑΜΕ, που έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα, για τρεις κατηγορούμενους ζήτησε φυλάκιση δέκα μηνών και για έναν κατηγορούμενο έξι μηνών για κάθε πράξη.

Απών από τη σημερινή διαδικασία ο ευρωβουλευτής και πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, που κρίθηκε ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ένταξη σε αυτήν και διακεκριμένη οπλοκατοχή.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σε ποιες φυλακές οδηγούνται

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης από το δικαστήριο, όσοι καταδικαστούν χωρίς αναστολή ποινής αναμένεται να οδηγηθούν στις φυλακές. Την τελική απόφαση για τα σωφρονιστικά ιδρύματα στα οποία θα οδηγηθούν την έχει ο εισαγγελέας εκτελέσεων ποινών.

Σε όποια φυλακή κι αν πάνε, θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες, όπως προβλέπεται, λόγω Covid-19.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Γιώργος Ρουπακιάς αναμένεται να κρατηθεί στο Μαλανδρίνο, στα Τρίκαλα, τον Δομοκό ή την Πάτρα.

Ως βέβαιο εκτιμάται ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος και κάποιοι από το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης θα κρατηθούν στις Φυλακές Κορυδαλλού στη Γ’ Πτέρυγα, τη γυναικεία δηλαδή, στην οποία κρατούνται και καταδικασμένοι για τρομοκρατία.

Δεν θα έχουν, βεβαίως, καμία επαφή. Δεδομένο θεωρείται ότι κάποιοι από τον σκληρό πυρήνα των πρωτοκλασάτων στελεχών θα διαχωριστούν, καθώς έχουν αποσχιστεί και βρίσκονται «στα μαχαίρια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα οδηγηθούν σε φυλακές με καταδικασμένους για σεξουαλικά αδικήματα, σε αγροτικές ή σε φυλακές στις οποίες οι κρατούμενοι στους θαλάμους φτάνουν ακόμη και τους 40.

Ανάλογα με τυχόν αντιδράσεις μέσα στις φυλακές από συγκρατούμενούς τους, θα εξεταστεί το ζήτημα της έκτακτης μεταγωγής σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα.

Οι ακραίες αγορεύσεις των συνηγόρων των Χρυσαυγιτών

Στις αγορεύσεις τους μετά την πρόταση της εισαγγελέως επί των ποινών, οι συνήγοροι των καταδικασθέντων προκάλεσαν ξανά με ακραίες εκφράσεις. Ενδεικτικά, εκ των συνηγόρων του Νίκου Μιχαλολιάκου είπε προς το δικαστήριο: «Με την απόφαση επί των ποινών να πείτε ένα ηχηρό “σκάστε” σε όσους βγάζουν πριν από εσάς απόφαση».

Επίσης, ο εκ των συνηγόρων του Γιάννη Λαγού υποστήριξε στην αγόρευσή του ότι «έχει αγιοποιηθεί ο Παύλος Φύσσας» και συνέχισε λέγοντας πως «η Εκκλησία πρέπει να κάνει Θυρανοίξια και να γιορτάζει τη γιορτή του οσίου Παύλου».

Πηγή: dikaiologitika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δίκη Χρυσής Αυγής: Τετάρτη η απόφαση, οι φυλακές στις οποίες θα οδηγηθούν οι ένοχοι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.