Δίκη Χρυσής Αυγής

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, το πρωί θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών, με τη σημερινή συνεδρίαση να ολοκληρώνεται με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης. Μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης η πρόεδρος ρώτησε την Εισαγγελέα αν είναι έτοιμη για την πρότασή της επί των ποινών και όταν...

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, το πρωί θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών, με τη σημερινή συνεδρίαση να ολοκληρώνεται με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης.

Μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης η πρόεδρος ρώτησε την Εισαγγελέα αν είναι έτοιμη για την πρότασή της επί των ποινών και όταν η κ. Οικονόμου απάντησε αρνητικά, η κ. Λεπενιώτη έδωσε διακοπή της διαδικασίας για τη Δευτέρα (12/10) στις 10 το πρωί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χρυσή Αυγή: Έχασε την ψυχραιμία της η κόρη του Μιχαλολιάκου – Μπουγέλωσε τους δημοσιογράφους! (vid)

Η απόφαση του δικαστηρίου είναι εξαιρετικής σημασίας, καθώς θα καθορίσει το ύψος των ποινών: για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης το πλαίσιο της ποινής είναι από 5 μέχρι 15 έτη κάθειρξης, αλλά με αναγνώριση ελαφρυντικών η ποινή κυμαίνεται από 2 μέχρι 8 έτη. Σε όσους καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση το πλαίσιο ποινής είναι από 5 έως 10 έτη κάθειρξη, αλλά με ελαφρυντικό πέφτει σε 1 έως 6 έτη.