Δίκη Μητροπολίτη Κέρκυρας

Την Τετάρτη θα συνεχιστεί η δίκη του Μητροπολίτη Κέρκυρας, Νεκταρίου

Είναι δίκαιο και θα γίνει πράξη…

Την Τετάρτη θα συνεχιστεί η δίκη του Μητροπολίτη Κέρκυρας, Νεκταρίου, καθώς το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της δίκης του Μητροπολίτη Κέρκυρας που αφορά δύο κατηγορίες εις βάρος του.

Η πρώτη σχετικά με το κήρυγμα τους προς τους πιστούς, την 25η Μαρτίου, τους οποίους προέτρεπε να δηλώσουν ότι βγαίνουν έξω για να γυμναστούν και στη συνέχεια να μεταβούν στην εκκλησία.

Και η δεύτερη που είχε να κάνει με την παραβίαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της ΚΥΑ καθώς είχε τελέσει τη θεία λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων και τη λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος με την παρουσία περισσότερων πιστών από όσους προβλέπονταν από την ΚΥΑ.

Για την πρώτη υπόθεση, η πρόταση της Εισαγγελέως ήταν «απαλλαγή λόγω έλλειψης δόλου«, ωστόσο το Δικαστήριο δεν ανακοίνωσε την τελική του απόφαση, καθώς σκοπεύει να την γνωστοποιήσει μετά την εκδίκαση και της δεύτερης υπόθεσης που αφορά τον Μητροπολίτη.

Η εκδίκαση της δεύτερης υπίθεσης ξεκίνησε μεν, ωστόσο, δεν ολοκληρώθηκε, καθώς το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του και θα την συνεχίσει την προσεχή Τετάρτη.

Στο πλευρό του Μητροπολίτη Κέρκυρας, τάχθηκαν αρκετοί Μητροπολίτες της χώρας, όπου πολλοί εξ αυτών κατέθεσαν ενώπιον του δικαστηρίου, ως μάρτυρες υπεράσπισης.