ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Τοπαλούδη: Έρευνα για την «ψευδή βεβαίωση» ιδιώτη ψυχίατρου

Έχει συνέχεια η υπόθεση...
Δίκη Τοπαλούδη: Έρευνα για την «ψευδή βεβαίωση» ιδιώτη ψυχίατρου

Δεν σταμάτησε η υπόθεση των δολοφόνων της Ελένης Τοπαλούδη με την καταδίκη των δύο νεαρών αντρών.

Η Δίκη Τοπαλούδη θα έχει και συνέχεια, μετά από την απόφαση που έχει πάρει η Εισαγγελία για έρευνα σε ιδιώτη ψυχίατρο για «ψευδή βεβαίωση».

Η Εισαγγελία καλείται να αναζητήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του ιδιώτη ψυχίατρου που φέρεται να άλλαξε τη συνταγογράφηση φαρμάκων του 23χρονου καταδικασθέντα Ροδίτη.

Το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβάσει πρακτικά και αντίγραφα της ετυμηγορίας του ώστε να διερευνηθεί τυχόν διάπραξη του αδικήματος της «ψευδούς βεβαίωσης» αλλά και τυχόν «ηθική αυτουργία» σε αυτό το αδίκημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Δίκη Τοπαλούδη: Αυτή είναι η απόφαση του δικαστηρίου: Και λίγα έφαγαν!

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί σχετική εισήγηση της εισαγγελέως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί των ποινών, ώστε να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία αντίγραφα της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες συγγενών των δυο κατηγορουμένων, αλλά και του ιδιώτη ψυχίατρου.

Η εισαγγελέας είχε ζητήσει τη διερεύνηση τυχόν ευθύνης του πατέρα και της γιαγιάς του 23χρονου Ροδίτη, καθώς και της αδελφής του 21χρονου αλβανικής καταγωγής. Παράλληλα, είχε ζητήσει να διερευνηθεί τυχόν διάπραξη του αδικήματος της ψευδούς βεβαίωσης από τον ιδιώτη ψυχίατρο, κάτι που έκανε δεκτό το δικαστήριο.

Η πολιτική αγωγή, δια στόματος Αλέξη Κούγια, δήλωσε ότι θα μηνύσει για ψευδή κατάθεση τον πατέρα και τη γιαγιά του Ροδίτη, καθώς και δυο μάρτυρες της υπόθεσης. Επίπλεον, δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά δυο ψυχιάτρων για ψευδή βεβαίωση που γνωμάτευσαν για την κατάσταση της υγείας του 23χρονου Ροδίτη.

«Καμία άλλη δολοφονημένη! Ποτέ μην ξεχαστεί τi κάναν στη Ελένη» φώναζαν για να τιμήσουν τη μνήμη της αδικοχαμένης φοιτήτριας με την μητέρα της να ξεσπά σε λυγμούς αποκαλώντας «τέρατα» τους δυο κατηγορούμενους.

«Η δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, στο 1,85 που ήταν η Ελένη μας ή μάλλον εκεί ψηλά στον ουρανό που είναι η Ελένη μας», είπε μετά το τέλος της δίκης ο τραγικός πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη και ευχήθηκε καμία άλλη μάνα να μην χάσει το παιδί της.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δίκη Τοπαλούδη: Έρευνα για την «ψευδή βεβαίωση» ιδιώτη ψυχίατρου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.