ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμαρχος Πόρου: «Οικονομική καταστροφή τα μέτρα – Σε δέκα μέρες θα είμαστε το πιο καθαρό νησί»

Ο Πόρος βιώνει την πρώτη μέρα εφαρμογής των έκτακτων μέτρων που αποφάσισε η Κυβέρνηση μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων  κορονοϊού τις προηγούμενες ημέρες. Ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης έκανε λόγο για οικονομική καταστροφή.
Δήμαρχος Πόρου: «Οικονομική καταστροφή τα μέτρα – Σε δέκα μέρες θα είμαστε το πιο καθαρό νησί»

Ο Πόρος βιώνει την πρώτη μέρα εφαρμογής των έκτακτων μέτρων που αποφάσισε η Κυβέρνηση μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων  κορονοϊού τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης έκανε λόγο για οικονομική καταστροφή του νησιού μετά το lockdown, ωστόσο εξέφρασε την πίστη οτι σε δέκα ημέρες ο Πόρος θα είναι το πιο καθαρό από κορονοϊό νησί στην Ελλάδα.

«Δεν είναι ‘πληγή’ για τον τουρισμό τα μέτρα, αλλά οικονομική καταστροφή», τονίζει μιλώντας στο GRTimes.gr, ο δήμαρχος του Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για την πορεία της τουριστικής κίνησης λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν.

Επιπλέον, όπως σημειώνει ο κ. Δημητριάδης, πρόκειται για το πρώτο νησί στην Ελλάδα που στην «καρδιά» της καλοκαιρινής σεζόν αντιμετωπίζει μία τέτοια κατάσταση, σε μία μάλιστα καταστροφική χρονιά για τον τουρισμό και την τοπική οικονομία. «Γι΄αυτό τον λόγο, κρίνεται επιβεβλημένη η στήριξη της πολιτείας, ούτως ώστε να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η οικονομική ζημιά που είναι τεράστια», τονίζει χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόρος – lockdown: Οι πρώτες εικόνες στο νησί μετά τα περιοριστικά μέτρα (vid)

Συμπληρώνει δε, πως μετά τα μέτρα που επιβλήθηκαν υπάρχουν ακυρώσεις και κόσμος που αποχωρεί από το νησί, την ώρα που το Σαββατοκύριακο υπήρξε πληρότητα στο 95%.

Ακόμα, επισημαίνει πως όλο αυτό το διάστημα, η δημοτική αρχή ζητούσε να πραγματοποιούνται αυστηροί έλεγχοι στα καταστήματα, καθώς αυτό δε συνέβαινε και υπήρχε μεγάλη ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων. «Υπάρχουν ευθύνες που φτάσαμε σε αυτό το σημείο, καθώς υπήρχε πλήρης απουσία ελέγχων από τη μεριά της αστυνομίας. Ο βαθμός χαλαρότητας στα μέτρα καθορίζεται κυρίως από την στάση της αστυνομίας και ήταν εμφανές πως υπήρχε ξεκάθαρη γραμμή για να μη γίνονται έλεγχοι», καταγγέλλει ο δήμαρχος Πόρου.

«Τα μέτρα που επιβλήθηκαν από τη Πολιτική Προστασία, εφόσον είναι έτσι η κατάσταση, είναι αναγκαία, δεν είναι αφόρητα καθώς δεν υφίσταται «lockdown» και δίνουν σίγουρα το στίγμα σε όλο τον κόσμο να προσέχει. Πλέον, είναι σίγουρο πως θα περιοριστεί αυτό που υπήρχε και σε 10 μέρες θα είμαστε το πιο καθαρό νησί στην Ελλάδα από κορωνοϊό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δημητριάδης.

Τα μέτρα που επιβλήθηκαν

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα στον Πόρο, με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στο νησί, κατόπιν εντολής του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα και  με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Προηγήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, μετά τα μαζικά κρούσματα που εντοπίστηκαν στο νησί.

Τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ, σύμφωνα με Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, είναι τα εξής:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, οι επιχειρήσεις που επηρεάζονται έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων. Αναμένεται έκδοση ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση.

Στο νησί εγκαταστάθηκαν από το πρωί της Παρασκευής κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ), 10μελες ειδικό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ για εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων, καθώς και ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος για τη πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας του.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από τις 06.00 της 07-08-2020 έως και 17-8-2020 και ώρα 06.00.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δήμαρχος Πόρου: «Οικονομική καταστροφή τα μέτρα – Σε δέκα μέρες θα είμαστε το πιο καθαρό νησί»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.