ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Κουφοντίνας: Ανοίγει ο δρόμος για άδεια

Δεκτή η αναίρεση αφαίρεσης άδειας στο μέλος της «17Ν»
Δημήτρης Κουφοντίνας: Ανοίγει ο δρόμος για άδεια

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας όπως φαίνεται θα μπορέσει και πάλι να βγει έξω από τα κάγκελα της φυλακής, μετά από απόφαση του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αναίρεση που άσκησε η εισαγγελέας του Ανωτάτου δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου, κατά της απόφασης των δικαστών του Βόλου, που δεν έδωσαν νέα άδεια εξόδου στον Κουφοντίνα.

Αυτό δεν σημαίνει πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα μπορέσει να βγει άμεσα. Απλά δρομολογήθηκε με αυτόν τον τρόπο η επανεξέταση του αιτήματος του μέλους της «17Ν» για ολιγοήμερη άδεια.

Το μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης, κάνει απεργία πείνας εδώ και μερικές εβδομάδες. Το αποτέλεσμα ήταν να επιδεινωθεί η υγεία του και να μεταφερθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Βόλου.

Η άρνηση άδειας εξόδου στον Κουφοντίνα, έφερε και αντιδράσεις από τον Ρουβίκωνα και άλλες αντιεξουσιαστικές οργανώσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επίθεση με μπογιές στη Βουλή, όπως και η επίθεση στο περίπτερο του υποψήφιου Δημάρχου Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη, γιο του Παύλου Μπακογιάννη, που είχε δολοφονήσει ο Κουφοντίνας. Μάλιστα είχαν γραφτεί και χυδαία συνθήματα κατά του πατέρα του, τα οποία προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του υποψήφιου Δημάρχου Αθήνας.

Επίσης, μια ομάδα 20 ατόμων στην Θεσσαλονίκη, κρατούσε πανό στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, όπου εξέφρασαν την στήριξή τους στον Κουφοντίνα.

Την ίδια ώρα, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας πως θα αλλάξει την νομοθεσία με τις άδειες…

«Η ΝΔ δε θα σχολιάσει τη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης. Θα υπενθυμίσει, ωστόσο, στους πολίτες ότι, εφόσον την εμπιστευθούν, είναι δέσμευσή της να αλλάξει άμεσα το νόμο για τις άδειες που δίνονται σήμερα ακόμη και σε αμετανόητους δολοφόνους», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δημήτρης Κουφοντίνας: Ανοίγει ο δρόμος για άδεια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.