Δημήτρης Λιγνάδης: Στη φυλακή ο σκηνοθέτης – Δεν έπεισαν οι ισχυρισμοί του!


Κώστας Παπαδόπουλος

Δημήτρης Λιγνάδης: Στη φυλακή ο σκηνοθέτης – Δεν έπεισαν οι ισχυρισμοί του!


Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης με την σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα. Η απόφαση πάρθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Η υπερασπιστική γραμμή, που κατέθεσε στο πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα ο Αλέξης Κούγιας αλλά και οι απαντήσεις που έδωσε για τέσσερις ώρες ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν έπεισαν τους δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο.

Χθες το μεσημέρι στις 14:30 πέρασε την πόρτα της ανακρίτριας, ενώ νωρίτερα είχε απορριφθεί το αίτημά του για ακύρωση της προδικασίας. Μετά την απολογία του στην Ευελπίδων έφτασαν η πρώην υφυπουργός Παιδείας Ελένη Κούρκουλα, στενή φίλη του Δημήτρη Λιγνάδη, και ο πρώην σύζυγός της και ιδιοκτήτης του Action24, Διονύσης Παναγιωτάκης, καθώς και ο αδελφός του ηθοποιού, Γιάννης Λιγνάδης.

Η Ελένη Κούρκουλα και ο Διονύσης Παναγιωτάκης προτάθηκαν ως μάρτυρες από τον κατηγορούμενο, για να καταθέσουν υπέρ του και να στηρίξουν το άλλοθι που προβάλλει η υπεράσπιση του κ. Λιγνάδη.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης ισχυρίζεται ότι τον Αύγουστο του 2015 βρισκόταν φιλοξενούμενος στο σπίτι τους στην Ιθάκη και όχι στην Επίδαυρο, όπου σύμφωνα με την κατάθεση μάρτυρα-θύματος ο σκηνοθέτης τον βίασε σε ξενοδοχείο της περιοχής.

«Δεν γνωρίζουμε τίποτα σχετικά με την ουσία της υπόθεσης», αναφέρουν ο Ιωάννης Παναγόπουλος, βοηθός σκηνοθέτη και ο Αγησίλαος Μικελάτος, ηθοποιός, δύο από τους προτεινόμενους μάρτυρες της υπεράσπισης του γνωστού θεατρανθρώπου, με δελτίο τύπου που εξέδωσαν χθες.

«Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάπραξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αλέξης Κούγιας.

«Είμαι αθώος, ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό – σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική – σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με οι χωρίς τη συναίνεση του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κάτι είχα ούτε διέθεσα σε οποιονδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία», αναφέρει στο υπόμνημά του ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news