ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Νατσιός: Ο γάμος καταρχάς δεν είναι δικαίωμα, είναι θεσμός

«Εμείς δεχόμαστε δύο φύλα, "άρσεν και θήλυ εποίησεν ο Θεός". Τελεία και παύλα».
Δημήτρης Νατσιός: Ο γάμος καταρχάς δεν είναι δικαίωμα, είναι θεσμός

Στη σημασία του Ευαγγελίου, το οποίο χαρακτήρισε το «Σύνταγμα της Εκκλησίας» και τις απαντήσεις που δίνει στα ερωτήματα για τον γάμο των ομοφυλόφιλων, αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Αnt1 και τον Γιώργο Παπαδάκη ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νατσιός.

Ο Δημήτρης Νατσιός επανέλαβε πως «εκ κοιλίας μητρός είμαστε άνθρωποι, χριστιανοί ορθόδοξοι», ενώ αναφορικά με την ανάγνωση από τον ίδιο στη Βουλή της απόφασης της Ιεράς Συνόδου για τον γάμο των ομοφυλόφιλων σημείωσε πως την «σεβόμαστε απόλυτα και βέβαια μας γέμισε χαρά και ικανοποίηση». «Η Εκκλησία είναι ένας Θεοΐδρυτος, δισχιλιετής οργανισμός, με εμπειρία ιστορική. Την εκκλησία μας την ονομάζουμε και ελληνοσώτηρα», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν συμφωνεί με τις «σκληρές» όπως χαρακτηρίστηκαν θέσεις του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο Δημήτρης Νατσιός αρνήθηκε τον χαρακτηρισμό, τονίζοντας πως «το “Σύνταγμα” της Εκκλησίας είναι το Ευαγγέλιο και η Αγία Γραφή». «Ο γάμος καταρχάς δεν είναι δικαίωμα, είναι θεσμός. Είναι ένας θεσμός, δεν είναι δικαίωμα», επανέλαβε.

«Εμείς δεχόμαστε δύο φύλα, άρσεν και θήλυ εποίησεν ο Θεός. Τελεία και παύλα. Δεχόμαστε έναν γάμο, τον γάμο τον οποίο μας έχουν διδάξει και οι πρόγονοί μας. Εισφέρουν τα δύο φύλα, αλληλοσυμπληρώνονται, τον έξοχον ψυχικό του κόσμο. Η μητέρα με προστασία και ο πατέρας με σταθερότητα», ανέφερε, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

«Το παράπονό μου, να το πω. Ανοίγουμε το στόμα και λέμε “παραληρημα, ομοφοβία ο Νατσιός”. Να σας ανοίξω το Ευαγγέλιο και να σας δείξω την επιστολή προς Ρωμαίους του Αποστόλου Παύλου;», τόνισε.

Σύμφωνα με το Δημήτρη Νατσιό, «προσπαθούμε να εξαιρέσουμε από τα αμαρτήματα την ομοφυλοφιλία». «Βεβαίως και είμαστε όλοι αμαρτωλοί αλλά δεν σημαίνει ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι αμάρτημα». «Στην Αγία Γραφή, στο Ευαγγέλιο, διαβάζουμε ότι είναι», είπε. «Εμπνεόμαστε από τις αρχές του Ευαγγελίου. Είναι κακό αυτό; Είναι σκοταδισμός;» ρώτησε ενώ ζήτησε να διδαχθεί η αξία του γάμου στα σχολεία.

Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Νατσιός στάθηκε στις αντιδράσεις που υπάρχουν από βουλευτές, σχεδόν από όλα τα κόμματα. «Αυτό δεν μας παραξενεύει;», διερωτήθηκε.

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ υπογράμμισε πως «βεβαίως και τον άνθρωπο ως ομοφυλόφιλο τον σεβόμαστε» και πως αυτό είναι που «δεν καταλαβαίνουν κάποιοι».

Τέλος, να σημειωθεί πως στο ερώτημα του Γιώργου Παπαδάκη αν ένα κόμμα όπως η ΝΙΚΗ, που διεκδικεί την εξουσία όπως ανέφερε ο έμπειρος παρουσιαστής, θα νομοθετήσει με βάση το Ευαγγέλιο, ο Δημήτρης Νατσιός υπογράμμισε πως η ΝΙΚΗ «δεν θα νομοθετήσει εναντίον του Ευαγγελίου».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δημήτρης Νατσιός: Ο γάμος καταρχάς δεν είναι δικαίωμα, είναι θεσμός», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.