ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημογραφικό: Η Ελλάδα χάνεται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει λύση στην… «καλά οργανωμένη μετανάστευση»!

Ο Ελληνικός πληθυσμός συρρικνώνεται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει ως μοναδική λύση για το δημογραφικό την αντικατάσταση πληθυσμών!
Δημογραφικό: Η Ελλάδα χάνεται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει λύση στην… «καλά οργανωμένη μετανάστευση»!

Μια απαράδεκτη τοποθέτηση για το δημογραφικό έκανε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο άνοιγμα των εργασιών του φόρουμ «Η Ελλάδα 2040», το οποίο διοργανώνεται από την επιτροπή της Γιάννας Αγγελοπούλου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε με ξεκάθαρο τρόπο πως δεν έχει σκοπό να λύσει το πρόβλημα της υπογεννητικότητας με γενναίες παροχές και διευκολύνσεις στους επίδοξους γονείς, άλλα με… εισαγόμενο πληθυσμό μεταναστών.

Μιλώντας για τη «μεγάλη πρόκληση του δημογραφικού», είπε πως «συρρικνωνόμαστε, το ξέρουμε, το πόσο θα μα το δείξει η απογραφή», και πρόσθεσε πως «η χώρα δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα προσέλκυσης κεφαλαίου, ωστόσο μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα προσέλκυσης ικανού ανθρώπινου δυναμικού. Πιθανώς η καλά οργανωμένη μετανάστευση να είναι ένα εργαλείο καταπολέμησης των στρεβλώσεων στην αγορά εργασίας».

Ο πρωθυπουργός που (πάλι καλά) παραδέχεται πως η Ελλάδα σβήνει, δεν εντοπίζει πρόβλημα στον αργό αφανισμό ενός λαού που χάνεται μαζί με την ιστορία του, τη πολιτιστική ταυτότητα του, τη θρησκεία του, τις αξίες και τα ιδανικά του, παρά… ανησυχεί μόνο για το αν θα υπάρχει ικανό ανθρώπινο δυναμικό! Ανησυχεί μόνο για το αν θα υπάρχουν εργάτες και υπάλληλοι, για να εξυπηρετήσουν την «προσέλκυση κεφαλαίου», τις ξένες επενδύσεις δηλαδή!

Αυτές είναι οι μοναδικές ανησυχίες που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μη χαθεί το ανθρώπινο δυναμικό και δεν μπορεί να δουλέψει το ξένο κεφάλαιο. Αναγνωρίζει το πρόβλημα του δημογραφικού και αντί να μιλήσει για μέτρα που θα δώσουν ισχυρά κίνητρα για τη τεκνογονία, μιλά για τον… αφανισμό των υπαλλήλων.

Αντικατάσταση πληθυσμών

Και τι προτείνει ως λύση; Μια «καλά οργανωμένη μετανάστευση». Στην ίδια γραμμή με τη ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου που είχε μιλήσει για αντικατάσταση πληθυσμών από παράνομους μετανάστες, ως «λύση» για το δημογραφικό. Την ίδια στιγμή που ο πληθυσμός της Τουρκίας ολοένα και αυξάνεται, ο πρωθυπουργός οραματίζεται μια Ελλάδα χωρίς Έλληνες, όπου το εφιαλτικό πληθυσμιακό κενό (που δημιουργείται με απόλυτη ευθύνη των τελευταίων κυβερνήσεων) θα συμπληρωθεί με μετανάστες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Και αυτό, διάλεξε να το πει σε ομιλία που γινόταν στα πλαίσια της επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση! Οι αγωνιστές του 21 έχυσαν το αίμα τους για να απαλλαγούμε από τη σκλαβιά και 200 χρόνια μετά, ο πρωθυπουργός μιας Ελλάδας που χάνεται στη δίνη του δημογραφικού, μιλά για το πώς θα βρει φθηνούς «δούλους» του κεφαλαίου…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δημογραφικό: Η Ελλάδα χάνεται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει λύση στην… «καλά οργανωμένη μετανάστευση»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.