ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Αθηναίων: Ανοίγει 372 τάφους για θύματα από τον κορονοϊό στο Γ’ Νεκροταφείο

Ο Δήμος Αθηναίων καλείται την ερχόμενη Δευτέρατην να λάβει μια απόφαση που δείχνει με τον πιο μακάβριο τρόπο την σοβαρότητα της κατάστασης με την εξάπλωση του κορονοϊού. Ειδικότερα, αναμένεται να ανοίξει 372 νέους τάφους στο Γ’ Νεκροταφείο στο πλαίσιο της «αντιμετώπισης δυσμενών συνεπειών λόγω πανδημίας κορονοϊού». Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας θα συνεδριάσει στις 23/3...
Δήμος Αθηναίων: Ανοίγει 372 τάφους για θύματα από τον κορονοϊό στο Γ’ Νεκροταφείο

Ο Δήμος Αθηναίων καλείται την ερχόμενη Δευτέρατην να λάβει μια απόφαση που δείχνει με τον πιο μακάβριο τρόπο την σοβαρότητα της κατάστασης με την εξάπλωση του κορονοϊού.

Ειδικότερα, αναμένεται να ανοίξει 372 νέους τάφους στο Γ’ Νεκροταφείο στο πλαίσιο της «αντιμετώπισης δυσμενών συνεπειών λόγω πανδημίας κορονοϊού».

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας θα συνεδριάσει στις 23/3 δια περιφοράς, δηλαδή οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν ήδη λάβει τα θέματα της ημερήσιας διάταξης μαζί με τα εισηγητικά και θα πρέπει το μεσημέρι της Δευτέρας να δηλώσουν απλώς εάν ψηφίζουν υπέρ, κατά ή λευκό/αποχή χωρίς να συγκεντρωθούν στην αίθουσα του Δημαρχείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Πήραν εξιτήριο οι πρώτοι ασθενείς στην Ιταλία!

Ένα από τα θέματα που τίθενται αφορά την «τροποποίηση του ταφολογίου του Γ’ Κοιμητηρίου Αθηνών» και την δημιουργία 372 νέων τάφων προσθέτοντας χωρίς περιστροφές ότι αυτό σχετίζεται με την πανδημία:

«Υπήρξαν ήδη οι πρώτες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και γίνεται εύκολα κατανοητή η ανάγκη προετοιμασίας του Δήμου Αθηναίων και δη των Κοιμητηρίων αυτού, για την ομαλή λειτουργία και εξυπηρέτηση των συνανθρώπων μας», αναφέρεται σχετικά.

Η έλλειψη χώρου στα τρία κοιμητήρια της Αθήνας είναι γνωστή και δεδομένη εδώ και χρόνια. Όπως αναφέρεται στο εισηγητικό, στο Α Νεκροταφείο υπάρχει μεν διαθεσιμότητα περίπου 300 τάφων αλλά εκεί οι τιμές για την χρήση τους είναι αρκετά υψηλές τουλάχιστον με τα δεδομένα προ κορονοϊού. Στο Β’ Κοιμητήριο (Πατήσια) η διαθεσιμότητα τάφων είναι ελάχιστη και ουσιαστικά εξαρτάται από το αν και πότε γίνονται εκταφές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι θα ταξιδεύουν στα νησιά!

Έτσι, για την δημιουργία νέων τάφων απομένει ένας τελευταίος αδιάθετος χώρος στο Γ’ Νεκροταφείο. Όπως αναφέρεται, υπάρχει ένα τελευταίο ελεύθερο κομμάτι γης δίπλα στο «Στρατιωτικό Τμήμα». Ο χώρος αυτός έχει οριοθετηθεί από το 2017 αλλά εκκρεμεί η οργάνωσή του προκειμένου να ενταχθεί επίσημα στο ταφολόγιο για να διατεθούν οι τάφοι όποτε απαιτηθεί αυτό. Ουσιαστικά είναι δύο κομμάτια γης όπου χωροθετούνται στο ένα 325 τάφοι τριετούς χρήσης και στο άλλο 47 οπότε προκύπτουν συνολικά 372.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δήμος Αθηναίων: Ανοίγει 372 τάφους για θύματα από τον κορονοϊό στο Γ’ Νεκροταφείο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.