ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Θεσσαλονίκης: Στο δεύτερο γύρο ο Ζέρβας

Ο Κώστας Ζέρβας θα αναμετρηθεί με τον Νίκο Ταχιάο στο δεύτερο γύρο για το Δήμο Θεσσαλονικής μετά τα οριστικά αποτελέσματα
Δήμος Θεσσαλονίκης: Στο δεύτερο γύρο ο Ζέρβας

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει πλέον το δεύτερο υποψήφιο, αφού Κώστας Ζέρβας επικράτησε τελικά του Γιώργου Ορφανού και θα αναμετρηθεί με τον Νίκο Ταχιάο.

Η διαδικασία επανακαταμέτρησης ολοκληρώθηκε και ο Κώστας Ζέρβας πήρε τελικά τη δεύτερη θέση, μπροστά από τον Γιώργο Ορφανό που τερμάτισε δεύτερος.

Η διαφορά μάλιστα παρέμεινε στους 513 ψήφους όπως ήταν και στο αρχικό αποτέλεσμα των Δημοτικών Εκλογών.

Παρά τις καθυστερήσεις για την αρχική καταμέτρηση, η δεύτερη φορά ολοκληρώθηκε πολύ πιο γρήγορα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.

Σε σύνολο 475 εκλογικών τμημάτων, ο Ζέρβας πήρε 14,93% και συνολικά 18.419 ψήφους, ενώ ο Γιώργος Ορφανός πήρε 14,52% και 17.906 ψήφους.

Πρέπει να πούμε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι ανοικτός, ενώ υπήρξαν πολλές πληροφορίες ότι είχε καταγραφεί μεγάλος αριθμός άκυρων ψηφοδελτίων.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επαληθεύτηκε, ενώ η ιστοσελίδα «thestival.gr» επικαλείται και πληροφορίες από το περιβάλλον του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Σύμφωνα με αυτές, οι εκπρόσωποι του, που ήταν παρόντες στη διαδικασία, επιβεβαίωσαν ότι δεν προκύπτει διαφορετικό αποτέλεσμα από αυτό της αρχικής καταγραφής.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα, ο Γιώργος Ορφανός αναμένεται να κάνει και γραπτή δήλωση προς τα ΜΜΕ για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Να πούμε ότι ο πρώτος που είναι ο Νίκος Ταχιάος έλαβε 22,40% και συνολικά 27.629 ψήφους και φαίνεται ότι διατηρεί ένα σημαντικό αποτέλεσμα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δήμος Θεσσαλονίκης: Στο δεύτερο γύρο ο Ζέρβας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.