ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημόσιοι υπάλληλοι: Αυτοί δικαιούνται μπόνους 2 παραπάνω μισθούς

Μέχρι και 2 έξτρα μισθοί τον χρόνο αναμένεται να δοθούν σε κάποιους δημόσιους υπάλληλους από την αρχή του 2023.
Δημόσιοι υπάλληλοι: Αυτοί δικαιούνται μπόνους 2 παραπάνω μισθούς

Ένα νέο Δημόσιο προσπαθεί να χτίσει η Κυβέρνηση όπου οι δημόσιοι υπάλληλοι που εκπληρώνουν τους στόχους που τους έχουν τεθεί να λαμβάνουν μπόνους. Συγκεκριμένα από το 2023 μισθοί και συντάξει μπαίνουν σε απόψυξη με τον νόμο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι για επιδόματα σε εργαζομένους σε τμήματα που πέτυχαν τους στόχους τους να μπαίνει σε λειτουργία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Στέλιου Κράλογλου και Κωστή Χ. Πλάντζου στην έντυπη έκδοση του Πρώτου Θέματος, η καταβολή του μπόνους επιδόματος «παραγωγικότητας» αναμένεται να ληφθεί από περισσότερους από 50.000 δημόσιους υπαλλήλους. Με κίνητρο τους επιπλέον δύο μισθούς και το ταβάνι των 4.000 ευρώ το μήνα γεννιέται ένα νέο μοντέλο το οποίο θα επεκταθεί σιγά σιγά και σε άλλους τομείς.

Για αρχή το μέτρο θα εφαρμοστεί δοκιμαστικά στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τις Γενικές Διευθύνσεις Οικονομικών Υπηρεσιών (ΓΔΟΥ) όλων των υπουργείων.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που δικαιούνται το μπόνους των δύο μισθών είναι:

  • Οι δικαστικοί υπάλληλοι – Στόχος είναι η επιτάχυνση της έκδοσης των αποφάσεων της δικαιοσύνης.
  • Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων έτσι ώστε να διασφαλιστούν και να αξιοποιηθούν τα κονδύλια από κοινοτικά προγράμματα.
  • Στελέχη του Ταμείου Ανάκαμψης για την απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια και αυστηρούς ελέγχους.
  • Υπάλληλοι όλων των υπουργείων οι οποίοι όμως υλοποιούν συγκεκριμένους στόχους των ετήσιων σχεδίων δράσης στον τομέα τους όπως π.χ. η αναδιάρθρωση του Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η πρόσθετη ανταμοιβή παραγωγικότητας θα ανέρχεται στο 15% του βασικού μισθού και θα καλύψει δηλαδή τις απώλειες από την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα.

Παράλληλα, σημαντικό μόνιμο όφελος 1% επί των μεικτών αποδοχών έχουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο λόγω μείωσης των κρατήσεων για εισφορές υπέρ ΜΤΠΥ ή ΟΑΕΔ.

Διαβάστε επίσης:

Food Pass – Super Market Pass: Ανατροπή – Σε 3 δόσεις των 50 ευρώ το επίδομα – Οι δικαιούχοι

Δώρο Χριστουγέννων: Πώς υπολογίζεται το ποσό – Μέχρι πότε καταβάλλεται

Κορβέτες: Ήρθε η τελική πρόταση των Γάλλων για τις Gowind – Πόσες θα είναι και πόσες φτιάχνονται στην Ελλάδα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δημόσιοι υπάλληλοι: Αυτοί δικαιούνται μπόνους 2 παραπάνω μισθούς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις