ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοσιογράφοι της «κακιάς ώρας», παραποιούν τους λόγους του Ιερώνυμου για να περάσουν τη προπαγάνδα τους!

Προκειμένου να περάσουν τη προπαγάνδα τους, κάποιοι αρθρογράφοι είναι ικανοί να ανακαλύψουν μηνύματα κατά των «αρνητών» ακόμα και στα «νέα του ψαροντούφεκου»...
Δημοσιογράφοι της «κακιάς ώρας», παραποιούν τους λόγους του Ιερώνυμου για να περάσουν τη προπαγάνδα τους!

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Πραγματική τρικυμία εν κρανίω έχουν κάποιοι αρθρογράφοι μεγάλων ειδησεογραφικών ιστοσελίδων και κάποιοι δημοσιογράφοι μεγάλων καναλιών. Προκειμένου να περάσουν τη γραμμή του αφηγήματος τους, είναι ικανοί να «ανακαλύψουν» μηνύματα κατά των «αρνητών» ακόμα και στα «νέα του ψαροντούφεκου». Τόση… επαφή με την πραγματικότητα έχουν τα άρθρα τους και τα ρεπορτάζ τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έβγαλε έναν λόγο στον Καθεδρικό ναό της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της χειροτονίας του νέου Μητροπολίτη Καστοριάς. Σε αυτόν τον λόγο, αναφέρθηκε σε κάποια θέματα εσωτερικής τάξης της Εκκλησίας. Μίλησε για την ενότητα, για την πίστη, για την υπακοή, για το που βρίσκεται η βάση μας, για το πνευματικό καράβι που λέγεται Εκκλησία του Χριστού και τον τρόπο που αυτό πλέει και πορεύεται στην επίγεια ζωή μας.

Κάποιοι «φωστήρες» της δημοσιογραφίας, πήραν τα λεγόμενα του Ιερώνυμου και τα μετέφρασαν ως… «οργή κατά των αρνητών του εμβολιασμού»! Άλλα ντ’ άλλων! Εντωμεταξύ ο Αρχιεπίσκοπος στον λόγο του, δεν είπε ΟΥΤΕ ΜΙΑ λέξη για το θέμα του εμβολιασμού! Και κάποιοι δημοσιοκάφροι ανακάλυψαν «σκληρή στάση» και «αυστηρό μήνυμα» σε όσους εκφράζουν αντιθέσεις σε αυτό το θέμα.

Το πραγματικό νόημα των όσων είπε ο Ιερώνυμος

Τι είπε ο Αρχιεπίσκοπος πραγματικά; Είπε μερικά αυτονόητα που λέγονται πολύ συχνά σε χειροτονίες Μητροπολιτών, οι οποίοι καλούνται να αναλάβουν σημαντικές ευθύνες. Προφανώς οι γκεμπελίσκοι που γράφουν τέτοια άρθρα, δεν έχουν ιδέα από χειροτονίες.

Είπε πως ο βαθμός ιεροσύνης του Μητροπολίτη, έχει πολλά αγκάθια στον δρόμο του. Μεγάλα καράβια – μεγάλες φουρτούνες λέει ο λαός. Είπε πως οι δυσκολίες ξεπερνιούνται πρώτα απ’ όλα με τη βοήθεια του Θεού άλλα και την υπακοή στο Σώμα της Εκκλησίας και τη Σύνοδο.

Υπάρχει μια τάξη, μια ιεραρχία, μια ιεράρχηση αρμοδιοτήτων. Και σε αυτή τη τάξη, διαχρονικά, η συνεκτική ουσία είναι η αρετή της υπακοής. Κάτι που ισχύει ακόμα και σε κοσμικά συστήματα. Γι’ αυτό και ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στον κίνδυνο αποιεροποίησης των πάντων, στο στρατό, στην οικογένεια, στη παιδεία, στην οικογένεια. Παντού πρέπει να υπάρχει σαν συνεκτική ουσία η υπακοή, για να κρατηθεί η ενότητα σε ένα σώμα, πόσο μάλλον στο Σώμα του Χριστού, την Εκκλησία.

Αυτή την αρετή πρέπει να τη γνωρίζουν καλά όσοι ανεβαίνουν τα σκαλιά του θυσιαστηρίου, όπως είπε. Και αυτός ήταν ο σκοπός των λόγων του Αρχιεπίσκοπου. Πνευματικές νουθεσίες σε έναν νέο Μητροπολίτη. Τώρα… το τι σχέση έχουν τα εμβόλια με αυτό, μόνο τα παπαγαλάκια που κρατούν «πένα» η δουλεύουν στη μονταζιέρα, το ξέρουν…

Ταυτόχρονα όμως, ο Αρχιεπίσκοπος δεν αναίρεσε την ελεύθερη βούληση, τις αμφιβολίες, τις αμφισβητήσεις, τα ερωτηματικά. Τα θεώρησε θεμιτά και ανθρώπινα. Όμως υποστήριξε πως πάνω απ’ όλα αυτά, θα πρέπει να βρίσκεται η ενότητα της Εκκλησίας. Έτσι πορεύεται εδώ και 2000 χρόνια, περνώντας αλώβητη ακόμα και μέσα από φάσεις της ιστορίας με μεγάλες αναταραχές, πολύ μεγαλύτερες από αυτά που ζούμε σήμερα.

Αυτό ήταν το πραγματικό περιεχόμενο της ομιλίας του Αρχιεπίσκοπου. Μίλησε για την αξία της υπακοής, και στην Εκκλησία ειδικότερα και στη κοινωνία γενικότερα. Σε μια εποχή μάλιστα, που πνιγήκαμε στις αλληλοκατηγορίες και χάθηκε εντελώς ο σεβασμός. Πουθενά δεν μίλησε για «αρνητές», ιατρικά σκευάσματα και άλλα άσχετα που είδαμε σε απαράδεκτους τίτλους.

Τα όσα του προσάπτουν διάφοροι κονδυλοφόροι που χρησιμοποιούν ουρανοκατέβατες ανοησίες, είναι καθαρά εκ του πονηρού αφού επιχειρούν να παραποιήσουν το νόημα των λόγων, κατά πως τους βολεύει…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δημοσιογράφοι της «κακιάς ώρας», παραποιούν τους λόγους του Ιερώνυμου για να περάσουν τη προπαγάνδα τους!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.