ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Τα καμπανάκια για την κυβέρνηση έγιναν πλέον «καμπάνες» – Μεγάλη δυσαρέσκεια της κοινωνίας

Ακόμα και οι συνήθως «κολακευτικές» δημοσκοπήσεις, άρχισαν να δείχνουν την αποδοκιμασία του κόσμου στις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Τα καμπανάκια για την κυβέρνηση έγιναν πλέον «καμπάνες» – Μεγάλη δυσαρέσκεια της κοινωνίας

Όσο και αν προσπαθεί το Μαξίμου να παρουσιάσει μια πλασματική εικόνα «ευημερίας» από τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ, οι πραγματικές σφυγμομετρήσεις γίνονται στον καθημερινό αγώνα της βιοπάλης μέσα στις ατελείωτες δυσκολίες που βιώνουν τα νοικοκυριά σήμερα. Και αν όλα τα φιλοκυβερνητικά Μέσα λιβανίζουν την πολιτική της κυβέρνησης, ο μέσος πολίτης αναμετριέται καθημερινά με τα απλησίαστα προϊόντα στο σούπερ μάρκετ, και εκεί βιώνει την πραγματικότητα.

Ακόμα και αν παραδεχθούμε ότι ο Έλληνας έχει «κοντή μνήμη», έχει μπει τόσο στην καθημερινότητα του η τρομοκρατία της ακρίβειας, που δεν γίνεται να ξεθυμάνει η οργή του. Τις παραπάνω διαπιστώσεις έρχονται πλέον να τις επιβεβαιώσουν ακόμα και «συστημικές» δημοσκοπήσεις από εταιρείες που συνηθίζουν να «κολακεύουν» το έργο της κυβέρνησης.

Η τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega, αποκαλύπτει τη μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια για το ζήτημα της ακρίβειας, όπου εδώ και 2 χρόνια η κυβέρνηση παίζει την «κολοκυθιά» με τα καρτέλ αισχροκέρδειας και κοροϊδεύει τον κόσμο με μέτρα – ασπιρίνες. Και όχι μόνο η ακρίβεια, αλλά συνολικά η πολιτική της χώρας σε πολλά ζητήματα, κρίνεται ότι ακολουθεί λανθασμένο δρόμο.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα της δημοσκόπησης στο αν η χώρα αυτήν την περίοδο κινείται προς τη σωστή ή την λάθος κατεύθυνση, το 60% απάντησε ότι βαδίζουμε λάθος και μόλις το 34% ότι το τιμόνι της χώρας είναι στραμμένο σωστά.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση κρίνεται ότι τα πάει χάλια στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού και στην εγκληματικότητα. Τα ίδια χάλια εντοπίζει ο κόσμος και στην Παιδεία, αφού το 65% έχει αρνητικές εντυπώσεις για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Όσο για τα προβλήματα, η ακρίβεια και η οικονομία είναι τα μεγάλα αγκάθια. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η άποψη του κόσμου και για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, αφού μόνο το 33% έχει θετικές εντυπώσεις γι’ αυτό το ζήτημα.

Εκεί που η κυβέρνηση δέχεται ακόμα ένα δημοσκοπικό «ράπισμα» είναι στο θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, με εντυπωσιακά ποσοστά υποστήριξης των αιτημάτων των αγροτών από την κοινωνία που φτάνουν το 82%, ενώ το 62% αντιμετωπίζει θετικά και τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Όλα αυτά δεν είναι απλώς καμπανάκια, αλλά «κόκκινος συναγερμός» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που όμως η αλαζονεία του πρωθυπουργού δεν του επιτρέπει να τον αφουγκραστεί όπως θα έπρεπε. Ο λαός έχει καταλάβει σε μεγάλο βαθμό πλέον ότι η προσωπική ατζέντα του πρωθυπουργού είναι πάντα σε ανώτερη μοίρα από τις ανάγκες του πολίτη.

Με τα μέτωπα δυσαρέσκειας του κόσμου να παραμένουν ορθάνοιχτα (νομοσχέδιο για ΛΟΑΤΚΙ, ακρίβεια, αγρότες, Κράτος Δικαίου, ιδιωτικά πανεπιστήμια, ιδιωτικοποίηση της Υγείας, εγκληματικότητα, Τέμπη κ.λπ) η κυβέρνηση έχει αρχίσει ήδη να υποβαθμίζει τη σημασία των Ευρωεκλογών, διότι βλέπει να έρχεται μεγάλο «μαύρισμα» στις κάλπες.

Οι στρατηγικές ήττες της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν απλά ένα προμήνυμα του τι θα ακολουθούσε, αν η κυβέρνηση δεν έκλεινε τα επίμαχα μέτωπα. Τελικά όχι μόνο δεν τα έκλεισε, αλλά άνοιξε κι άλλα. Και έτσι ούτε καν οι συστημικές δημοσκοπήσεις δεν μπορούν να κρύψουν την κατάρρευση που έρχεται…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δημοσκόπηση Metron Analysis: Τα καμπανάκια για την κυβέρνηση έγιναν πλέον «καμπάνες» – Μεγάλη δυσαρέσκεια της κοινωνίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.