Δημοτικά - Νηπιαγωγεία: Live streaming η ενημέρωση για το άνοιγμα τους

Δημοτικά - Νηπιαγωγεία: Παρακολουθήστε σε live streaming την ενημέρωση από την υπουργό Παιδείας, Νικη Κεραμέως, για το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων τη Δευτέρα 1 Ιουνίου.

Δημοτικά – Νηπιαγωγεία: Παρακολουθήστε σε live streaming την ενημέρωση από την υπουργό Παιδείας, Νικη Κεραμέως, για το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων τη Δευτέρα 1 Ιουνίου.

Τα παιδιά θα επιστρέψουν στα θρανία εκ περιτροπής. Δηλαδή τη μία εβδομάδα για 3 ημέρες και την επόμενη για 2. Και αντίστροφα για κάθε τμήμα.

Αυτό θα γίνει σε τμήματα που έχουν παραπάνω από 15 παιδιά. Δεν αναμένεται να λειτουργεί το ολοήμερο τμήμα, αν και ακόμη δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι ώρες που θα περνούν οι μαθητές στο σχολείο (εξάωρο ή λιγότερο).

Η απόσταση μεταξύ μαθητών θα πρέπει να είναι 1,5 μ. και ο ανώτατος αριθμός εντός τάξης τα 15 άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΠΙΣΗΜΟ: Ανοίγουν την 1η Ιουνίου δημοτικά, νηπιαγωγεία, παιδικοί – βρεφικοί σταθμοί

Στα σχολεία θα υπάρχουν αντισηπτικά και θα γίνεται φυσικός εξαερισμός. Προβλέπεται καθαρισμός 2 φορές την ημέρα. Επίσης θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα έτσι ώστε τα διαλείμματα να είναι διαφορετικά για κάθε τάξη ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα προαύλια.

Υπάρχει και μία άλλη πληροφορία που αφορά την παράταση του σχολικού έτους. Αυτό αναμένεται να μην φτάσει μέχρι την τελευταία ημέρα του Ιούνη, καθώς το φινάλε αναμένεται να δοθεί είτε στις 25, είτε στις 26 Ιουνίου!

Ουσιαστικά τα παιδιά του δημοτικού θα επιστρέψουν στα θρανία για περίπου τέσσερις εβδομάδες, ενώ για τις τάξεις που θα λειτουργούν εκ περιτροπής το υπόλοιπο υπολογίζεται στις 10 ημέρες!