Δημοτικά σχολεία: Αυτή η ημερομηνία προκρίνεται για το άνοιγμα τους

Ένα από τα θέματα που ακόμα δεν έχει καταφέρει να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση είναι πότε τα δημοτικά σχολεία, θα ανοίξουν ξανά. Από τη μεριά του ο Σωτήρης Τσιόδρας, είπε στις δηλώσεις του ότι είναι υπέρ της επιστροφής των μαθητών στα θρανία τους. Συγκεκριμένα τόνισε ότι «δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να επιστρέψουν τα παιδιά στο...

Ένα από τα θέματα που ακόμα δεν έχει καταφέρει να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση είναι πότε τα δημοτικά σχολεία, θα ανοίξουν ξανά.

Από τη μεριά του ο Σωτήρης Τσιόδρας, είπε στις δηλώσεις του ότι είναι υπέρ της επιστροφής των μαθητών στα θρανία τους.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι «δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο».

Η ημερομηνία που επικρατεί μέχρι στιγμή είναι η 1η Ιουνίου, ωστόσο το θέμα προβληματίζει έντονα και τους επιστήμονες, που περιμένουν να περάσει και η δεύτερη εβδομάδα στα σχολεία της χώρας, για να δώσουν την τελική τους απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελλάδα: Η Τουρκία προκαλεί και η Ελλάδα θωρακίζεται με νέα υπερόπλα

Σε ό,τι αφορά στις δύο πρώτες δύο τάξεις του Λυκείου η προσέλευση τις δύο πρώτες ημέρες εκτιμάται στο 55% με 60% ενώ στο Γυμνάσιο η συμμετοχή έφτασε χθες, στο 70 – 75% σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν τα δημοτικά σχολεία ανοίξουν την 1η Ιουνίου, τα παιδιά θα κάνουν μαθήματα έως τις 30 Ιουνίου.