Δημοτικά σχολεία: Έτσι ανοίγουν και για λιγότερες ημέρες!

Τα Δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία θα ανοίξουν την επόμενη Δευτέρα (1/6). Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται στη μία το μεσημέρι από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Τα Δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία θα ανοίξουν την επόμενη Δευτέρα (1/6). Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται στη μία το μεσημέρι από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν τι θα ισχύσει στα Δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία της χώρας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα παιδιά θα επιστρέψουν στα θρανία εκ περιτροπής. Δηλαδή τη μία εβδομάδα για 3 ημέρες και την επόμενη για 2. Και αντίστροφα για κάθε τμήμα.

Αυτό θα γίνει σε τμήματα που έχουν παραπάνω από 15 παιδιά. Δεν αναμένεται να λειτουργεί το ολοήμερο τμήμα, αν και ακόμη δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι ώρες που θα περνούν οι μαθητές στο σχολείο (εξάωρο ή λιγότερο).

Η απόσταση μεταξύ μαθητών θα πρέπει να είναι 1,5 μ. και ο ανώτατος αριθμός εντός τάξης τα 15 άτομα.

Ωστόσο σε αρκετές περιοχές και κυρίως στην περιφέρεια υπάρχουν ολιγομελή τμήματα στα δημοτικά. Σε αυτή την περίπτωση τα μαθήματα θα γίνονται καθημερινά και όχι εκ περιτροπής από την στιγμή που δεν θα υπάρχει μεγάλος αριθμός παιδιών στις τάξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεσσαλονίκη: Βούτηξε για μπάνιο στον Θερμαϊκό!

Στα σχολεία θα υπάρχουν αντισηπτικά και θα γίνεται φυσικός εξαερισμός. Προβλέπεται καθαρισμός 2 φορές την ημέρα. Επίσης θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα έτσι ώστε τα διαλείμματα να είναι διαφορετικά για κάθε τάξη ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα προαύλια.

Υπάρχει και μία άλλη πληροφορία που αφορά την παράταση του σχολικού έτους. Αυτό αναμένεται να μην φτάσει μέχρι την τελευταία ημέρα του Ιούνη, καθώς το φινάλε αναμένεται να δοθεί είτε στις 25, είτε στις 26 Ιουνίου!

Ουσιαστικά τα παιδιά του δημοτικού θα επιστρέψουν στα θρανία για περίπου τέσσερις εβδομάδες, ενώ για τις τάξεις που θα λειτουργούν εκ περιτροπής το υπόλοιπο υπολογίζεται στις 10 ημέρες!