ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο Ελληνικά μαχητικά εναντίον ενός Τουρκικού: Δείχνει το επιθετικό της πνεύμα η Πολεμική Αεροπορία!

Ακόμα μία… γεμάτη μέρα είχε η πολεμική αεροπορία, η οποία κλήθηκε να απογειώσει διπλάσιο αριθμό μαχητικών, προκειμένου να αναχαιτίσει αεροσκάφη που μπήκαν στο FIR Αθηνών. Όπως αναφέρει το «hellasjournal», πρόκειται για ακόμα μία σπασμωδική κίνηση από την πλευρά της Τουρκίας, κάτι που γίνεται μετά το τηλεφώνημα που είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νταγίπ Ερντογάν....
Δύο Ελληνικά μαχητικά εναντίον ενός Τουρκικού: Δείχνει το επιθετικό της πνεύμα η Πολεμική Αεροπορία!

Ακόμα μία… γεμάτη μέρα είχε η πολεμική αεροπορία, η οποία κλήθηκε να απογειώσει διπλάσιο αριθμό μαχητικών, προκειμένου να αναχαιτίσει αεροσκάφη που μπήκαν στο FIR Αθηνών.

Όπως αναφέρει το «hellasjournal», πρόκειται για ακόμα μία σπασμωδική κίνηση από την πλευρά της Τουρκίας, κάτι που γίνεται μετά το τηλεφώνημα που είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα τονίζεται πως στην Πολεμική Αεροπορία και το Επιτελείο, οφείλεται στο ταξίδι και τις συνομιλίες του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια στη Λιβύη.

Ακόμα υπάρχει το στενό «μαρκάρισμα» της Άγκυρας από το Παρίσι το οποίο στριμώχνει την Τουρκία κυρίως μέσω της δυσπιστίας που διατυπώνει ευθέως προς τη Συμμαχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ για ειδικές κατηγορίες: Πότε μπαίνουν τα λεφτά

Οκτώ οπλισμένα μαχητικά – Διαρκής αναζήτηση ατυχήματος

Πάντως οι κινήσεις της αεροπορικής εισβολής που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1/7, μπορεί να θεωρηθεί αναβαθμισμένη ποιοτικά, αφού υπήρχαν εντός του FIR Αθηνών, οκτώ οπλισμένα Τουρκικά αεροσκάφη.

Και μπορεί η αντιστοιχία γι’ ακόμη μια φορά να ήταν δυο Ελληνικά μαχητικά εναντίον ενός Τουρκικού, ωστόσο η παρουσία των οπλισμένων αεροσκαφών της γείτονος και μάλιστα πάνω από Ελληνικά νησιά αύξανε ραγδαία τον κίνδυνο ενός ενδεχόμενου ατυχήματος με απρόβλεπτες στη συνέχεια συνέπειες.

Αξίζει να σημειωθεί, πως αν υπάρξει κάποιο ατύχημα στον ουρανό του Αιγαίου, αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν βέβαιο, πως η Τουρκία θα εκμεταλλευτεί τις συνθήκες από το πρώτο λεπτό, είτε είναι έρευνα και διάσωση, είτε αμφισβήτηση της Ελληνικότητας των σημείων που έγινε το περιστατικό.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δύο Ελληνικά μαχητικά εναντίον ενός Τουρκικού: Δείχνει το επιθετικό της πνεύμα η Πολεμική Αεροπορία!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.