ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διόδια: Ανοικτά για τη διευκόλυνση των εκλογέων

Ανοικτά θα είναι όλη τη διάρκεια της Κυριακής τα διόδια για τις εκλογές ώστε διευκολυνθεί ο κόσμος που θέλει να μετακινηθεί
Διόδια: Ανοικτά για τη διευκόλυνση των εκλογέων

Οι εκλογές έχουν και τα… καλά τους, αφού όπως αποφασίστηκε οι οδηγοί θα μπορούν να μετακινηθούν χωρίς να καταβάλουν διόδια.

Αυτό ισχύει για όλους τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας, όπως επίσης τη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, αλλά και την Αττική Οδό.

Η απόφαση προέκυψε έπειτα από απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, ώστε να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις στις επερχόμενες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι ελεύθερες διελεύσεις από όλους τους σταθμούς διοδίων της χώρας θα ισχύσουν την Κυριακή 26 Μαΐου 00:00 ως τις 24:00.

Πρέπει να πούμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί πολύ μεγάλη διευκόλυνση για αρκετό κόσμο, που θα αναγκαστεί να διανύσει μία μεγάλη απόσταση ακόμη και αυθυμερόν, ώστε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Το ίδιο μέτρο θα ισχύει και για την Κυριακή ανεξάρτητα που πρόκειται για επαναληπτικό γύρο των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών.

Για τους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα μεταβούν για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, θα είναι ελεύθερη η διέλευση τους από τους σταθμούς διοδίων από την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 6:00 έως και την Δευτέρα 27 Μαΐου στις 24:00, με την επίδειξη του εγγράφου τοποθέτησης του δικαστικού αντιπροσώπου και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας τους.

Ειδικότερα, χωρίς διόδια θα πραγματοποιηθούν οι διελεύσεις επιβατικών ΙΧ και δικύκλων οχημάτων (κατηγορίες 1 και 2) στους εξής οδικούς άξονες:

Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα- Κόρινθος- Πάτρα- Παράκαμψη Πάτρας (Ολυμπία Οδός)
Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και Λεύκτρο- Σπάρτη (Μορέας)

Αυτοκινητόδρομος Ιόνια οδός και τμήμα ΠΑΘΕ Μεταμόρφωση- Σκάρφεια

Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια- Ράχες

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ( Ράχες– Κλειδί)

Εγνατία Οδός

Αττική Οδός

Η ίδια απόφαση αφορά και την Κυριακή 2 Ιουνίου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Διόδια: Ανοικτά για τη διευκόλυνση των εκλογέων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.