ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Διπλές μάσκες» ο Θ. Πλεύρης – «Μη βάζετε διπλές μάσκες» η Μ. Γκάγκα: Μπάχαλο ακόμα και για τα βασικά!

Ούτε σε στοιχειώδη θέματα δεν συνεννοείται η κυβέρνηση, αφού εχθές ο Θ. Πλεύρης είπε για διπλές μάσκες σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ, και λίγες ώρες μετά η Μ. Γκάγκα τον αναίρεσε λέγοντας πως δεν προστατεύουν!
«Διπλές μάσκες» ο Θ. Πλεύρης – «Μη βάζετε διπλές μάσκες» η Μ. Γκάγκα: Μπάχαλο ακόμα και για τα βασικά!

Θάνος Πλεύρης – Μίνα Γκάγκα: Σε ένα νέο μπάχαλο προχειρότητας και κακοσχεδιασμένων μέτρων παρασύρει (για άλλη μια φορά) η κυβέρνηση τη χώρα. Οι εμβολιασμένοι πολίτες – ενώ έλαβαν υποσχέσεις πως θα πάρουν τις ζωές τους πίσω – τώρα υποχρεώνονται να φορούν μάσκες παντού, ενώ χαρακτηριστικό παράδειγμα ασυνεννοησίας και ανοργανωσιάς είναι η διχογνωμία που υπάρχει στο υπουργείο Υγείας για τη διπλή μάσκα.

Εχθές ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, ξεκαθάρισε πως στα σούπερ μάρκετ και στα ΜΜΜ είναι υποχρεωτική (από σήμερα) η χρήση μάσκας ΚΝ95 ή διπλής (απλής) μάσκας.

Την ίδια μέρα, και λίγες μόνο ώρες αργότερα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, δήλωσε πως δεν έχει νόημα να φορά ο κόσμος διπλή χειρουργική μάσκα (!) γιατί είναι μεν καλή για να αποφεύγει την επαφή με τα σταγονίδια, άλλα δεν κλείνει το ίδιο καλά γύρω από το πρόσωπο, όπως η ΚΝ95.

Καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος της προχειρότητας των όσων αποφασίζονται, αφού άλλα λέει ο υπουργός Υγείας και άλλα λέει η αναπληρώτρια υπουργός που λίγες ώρες μετά βγαίνει και τον ακυρώνει! Και μάλιστα όχι για κάποιο σύνθετο θέμα, άλλα για κάτι τόσο απλό όπως το τι μάσκα να φοράει ο κόσμος. Δεν υπάρχει συνεννόηση ούτε για τα βασικά!

Δηλαδή η κα. Γκάγκα τι ακριβώς μας είπε; Πως τόσους μήνες που οι πολίτες χρησιμοποιούσαν απλές χειρουργικές μάσκες, είχαν φτωχή προστασία από τη μετάδοση; Και τότε γιατί τόσο καιρό δεν έθιγε αυτό το θέμα το υπουργείο και άφηνε τον κόσμο να χρησιμοποιεί φτωχής αποτελεσματικότητας μάσκες; Ήταν μικρής σημασίας θέμα; Γιατί δεν αποφασίστηκε νωρίτερα να προτιμηθούν οι ΚΝ95;

Και γιατί επιλέχθηκαν να χρησιμοποιούνται οι (πιο αποτελεσματικές κατά τη Μίνα Γκάγκα) ΚΝ95 μόνο στα Σούπερ Μάρκετ και τα ΜΜΜ, ενώ υπάρχει συνωστισμός και σε άλλες περιπτώσεις, όπως πχ. στα κέντρα διασκέδασης;

Βλέπουμε λοιπόν, πως ο σχεδιασμός των μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση σε ρυθμό… πολυβόλου, γίνεται πραγματικά «στο πόδι», με αποτέλεσμα να έχει σαστίσει ο κόσμος και να αγανακτεί δικαίως. Έχοντας μπροστά μας ακόμα τα 2/3 του χειμώνα και με ένα νέο πανδημικό κύμα να χτυπά τη χώρα, είναι τουλάχιστον ανησυχητικό το πώς θα ανταπεξέλθει η χώρα, κατευθυνόμενη από ένα τέτοιο κυβερνητικό μπάχαλο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Διπλές μάσκες» ο Θ. Πλεύρης – «Μη βάζετε διπλές μάσκες» η Μ. Γκάγκα: Μπάχαλο ακόμα και για τα βασικά!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.