ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίπλωμα οδήγησης από τα 17!

Νέο νομοσχέδιο προωθεί η κυβέρνηση που θα δίνει το δικαίωμα σε ανήλικους ηλικίας 17 ετών να οδηγούν νόμιμα, αλλά υπό την συνοδεία ενός ενήλικα
Δίπλωμα οδήγησης από τα 17!

Ένα νέο νομοσχέδιο που αφορά τα ηλικιακά όρια απόκτησης διπλώματος οδήγησης έχει καταθέσει η κυβέρνηση και το οποίο έχει δοθεί σε δημόσια διαβούλευση. Η πιο σημαντική αλλαγή αφορά τους ανήλικους, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να οδηγούν από την ηλικία των 17 ετών υπό κάποιες προϋποθέσεις. Η βασική αφορά την παρουσία ενός ενηλίκου στο αυτοκίνητο.

Οι 17χρονοι θα πρέπει να περάσουν πρώτα από θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση. Εν συνεχεία θα έχουν τη δυνατότητα, πριν κλείσουν τα 18, να οδηγούν για διάστημα 6 μηνών ή 100 ωρών, εκ των οποίων οι 10 μπορούν να πραγματοποιηθούν μια ώρα μετά τη δύση του Ηλίου. Το «κανονικό» τους δίπλωμα θα εκδίδεται όταν κλείσουν τα 18 έτη, έπειτα από νέα πρακτική εξέταση.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα της συνοδευόμενης οδήγησης, το οποίο θα στηρίζεται στο αμερικανικό μοντέλο. Οι λεπτομέρειες του νέου συστήματος θα καθοριστούν με απόφαση του υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δίπλωμα οδήγησης από τα 17!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.