ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία – Άγιοι Ανάργυροι: Αντί να παραιτηθεί ο – 5 φορές αποτυχημένος υπουργός Προ.Πο – Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, λέει ότι θα κάνει «απολογισμό»

«Συντετριμμένος» δήλωσε για τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που με ευθύνη του καταρρέουν τα αστυνομικά τμήματα
Δολοφονία – Άγιοι Ανάργυροι: Αντί να παραιτηθεί ο – 5 φορές αποτυχημένος υπουργός Προ.Πο – Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, λέει ότι θα κάνει «απολογισμό»

Υπό την πίεση βαρύτατων ευθυνών που του αναλογούν, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, βγήκε… συγκλονισμένος στις κάμερες για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, σχετικά με την υπόθεση της φρικτής δολοφονίας στους Αγίους Αναργύρους, με θύμα την 28χρονη Κυριακή.

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι ο πιο αποτυχημένος, ο πιο ακατάλληλος και «λίγος» υπουργός στην υπηρεσία της προστασίας του πολίτη. Το βιογραφικό του – πεντάκις υπουργού Προ.Πο. – ήδη επιβαρυνόταν από κάποια από τα πιο αιματηρά εγκλήματα της τελευταίας 20ετίας. Αρκετά από αυτά μάλιστα παραμένουν ανεξιχνίαστα ως σήμερα, όπως η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, του Γιώργου Καραϊβάζ και η επίθεση στη Marfin.

Και σε αυτά τα εγκλήματα που βαραίνουν την «καμπούρα» του κ. Χρυσοχοΐδη, ήρθε να προστεθεί η εν ψυχρώ σφαγή μιας νέας κοπέλας, ακριβώς έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων. Ένα τμήμα υποβαθμισμένο, υποστελεχωμένο, με περιπολικά που δεν επαρκούσαν, με αστυνομικούς ελλιπούς εκπαίδευσης και με μία απαράδεκτη υπηρεσιακή νοοτροπία που άφησε απροστάτευτη την Κυριακή στο μαχαίρι του κτήνους.

Αφού αποδείχθηκε με τον πιο φρικτό τρόπο ότι οι πολίτες μπορούν να δολοφονηθούν ακόμα και στο κατώφλι ενός αστυνομικού τμήματος, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε δηλώσεις από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να καταλαγιάσει τις αντιδράσεις.

Δήλωσε συγκεκριμένα:

«Τέσσερις μέρες μετά το τραγικό περιστατικό της 1ης Απριλίου, όπου χάθηκε μια νέα κοπέλα, η Κυριακή Γρίβα, συνεχίζουμε όλοι μας να θρηνούμε και να πενθούμε. Είμαι συντετριμμένος και προσωπικά γιατί είναι από τις πλέον δυσάρεστες και δύσκολες στιγμές που έχω βιώσει στη μακρά διαδρομή μου και στην προσωπική μου ζωή. Απευθύνω συλλυπητήρια στην οικογένεια αυτής της νέας γυναίκας που έφυγε».

Και συνέχισε: «Η έρευνα διεξάγεται με μεγάλη ταχύτητα. Είμαι βέβαιος πως θα τελειώσει πολύ γρήγορα και θα αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια. Η Ελληνική Αστυνομία απέστειλε σε όλες τις αρχές -αλλά και η ίδια διεξάγει έρευνες, όλο το υλικό χωρίς να αποκρυφτεί τίποτε. Θα υπάρξει πλήρης η αλήθεια, ολόκληρη, και θα αποδοθεί στους πολίτες της χώρας μας και ταυτόχρονα θα υπάρξει όλος εκείνος ο απολογισμός που πρέπει να γίνει για να μην ξανασυμβούν τέτοια γεγονότα».

Πόσες φορές έχει ξαναπεί παρόμοια «παχιά» λόγια ο κ. Χρυσοχοΐδης, στις 5 φορές που θήτευσε υπουργός Προστασίας του Πολίτη; Πολλές σίγουρα. Κι όμως τέτοια τραγικά γεγονότα συμβαίνουν και ξανασυμβαίνουν, και μάλιστα γίνονται όλο και πιο μπροστά στη «μύτη» της Αστυνομίας. Και τι γινόταν πάντα κατόπιν τέτοιων εγκλημάτων; Είχαμε 3-4 «διακοσμητικές» καρατομήσεις Αξιωματικών της Αστυνομίας και ο υπουργός έβγαινε πάντα «λάδι». Αυτό δηλαδή που θα γίνει και τώρα.

Αντί ο κ. Χρυσοχοΐδης να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να έχει ήδη παραιτηθεί γι’ αυτό το νέο φιάσκο του, κάνει ακόμα… απολογισμούς. Δεν του έφτασαν οι 5 υπουργικές θητείες για να κάνει τους απολογισμούς του; Δεν του ήταν αρκετές δύο δεκαετίες εμπειρίας για να καταλάβει τι προβλήματα έχει η αστυνομία; Ποιον νομίζει ότι κοροϊδεύει άραγε;

Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρώπης που έχει από τα μεγαλύτερα κατά κεφαλήν ποσοστά αστυνομικών. Προσωπικό υπάρχει, αλλά δεν αφιερώνεται στην υπηρεσία του πολίτη. Ένα τεράστιο ποσοστό απορροφείται σε πάρεργα του κράτους, σε συνοδείες «VIP» και σε καθήκοντα καταστολής του πολίτη και όχι υπεράσπισής του. Προσωπικό υπάρχει, αλλά δεν υπάρχει σχέδιο, οργάνωση, ορθός καταμερισμός δυνάμεων. Και γι’ αυτά δεν φταίει κανένας Αξιωματικός. Φταίει ο υπουργός Προ. Πο που παίρνει τις κεντρικές αποφάσεις.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δολοφονία – Άγιοι Ανάργυροι: Αντί να παραιτηθεί ο – 5 φορές αποτυχημένος υπουργός Προ.Πο – Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, λέει ότι θα κάνει «απολογισμό»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.