ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία – Άγιοι Ανάργυροι: Ραγίζουν καρδιές τα λόγια της μητέρας της 28χρονης Κυριακής – «Γιατί αυτός μου άδειασε την αγκαλιά μου;»

Στοιχειώνουν τη χαροκαμένη μητέρα τα τελευταία λόγια της Κυριακής στο τηλέφωνο με το 100 - «Οι αστυνομικοί να γίνουν άνθρωποι»
Δολοφονία – Άγιοι Ανάργυροι: Ραγίζουν καρδιές τα λόγια της μητέρας της 28χρονης Κυριακής – «Γιατί αυτός μου άδειασε την αγκαλιά μου;»

Σπαρακτικά είναι τα λόγια της μητέρας της 28χρονης Κυριακής που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων. Στα αυτιά της αντηχούν ως εφιάλτης τα τελευταία λόγια της κόρης της στη συνομιλία που είχε με τον τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης, δευτερόλεπτα πριν ο 39χρονος τη μαχαιρώσει πισώπλατα. Ανείπωτο βάρος για μια χαροκαμένη μάνα, να ακούει τις τελευταίες στιγμές του παιδιού της που ζήταγε βοήθεια, αλλά δυστυχώς δεν την έλαβε.

Η μητέρα της Κυριακής εμφανίστηκε σίγουρη ότι ο δράστης ήταν αποφασισμένος να δολοφονήσει την κοπέλα με την πρώτη ευκαιρία που θα του δινόταν, και αυτό θα το έκανε οπουδήποτε και αν την έβρισκε:

«Θα το έκανε ούτως ή άλλως. Είτε στο σπίτι της είτε στο αστυνομικό τμήμα θα την έβρισκε και θα την σκότωνε. Γι’ αυτό τον άνθρωπο το κάθαρμα θέλω να πω ότι δεν είχε το θάρρος ούτε να την αντικρίσει στα μάτια να το κάνει. Πισώπλατα το έκανε. Ύπουλα και πισώπλατα. Δεν είχε το θάρρος. Εμείς οι γυναίκες είμαστε πιο δυνατές και όχι αυτοί. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μας εκμεταλλεύονται», ανέφερε, μιλώντας στο STAR.

Με τρεμάμενη φωνή και ασυγκράτητα δάκρυα συνέχισε:

«Άνδρας δεν είναι αυτός που μαχαιρώνει ένα κορίτσι που ζήτησε βοήθεια. Μίλησε το παιδί μου είπε “χάνομαι, βοήθεια”. Γιατί αυτός μου άδειασε την αγκαλιά μου; Γιατί του είπε όχι και έπρεπε να φύγει. Ήταν τόσο όμορφη και τόσο καλό παιδί. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Αυτό το «αχ» θα με στοιχειώνει».

Αυτό το «αχ» που αναφέρει η απαρηγόρητη μητέρα, είναι η κραυγή τρόμου και πόνου που ακούστηκε από την Κυριακή την ώρα που μιλούσε στο κινητό, ακριβώς τη στιγμή που δέχεται το πρώτο πισώπλατο μαχαίρωμα από τον 39χρονο δολοφόνο. Και μετά η αβάστακτη σιωπή. Η άτυχη Κυριακή ξεψύχησε αβοήθητη, κυριολεκτικά στο κατώφλι ενός αστυνομικού τμήματος. Μια σειρά από εγκληματικά λάθη των αστυνομικών οργάνων, σφράγισαν τη μοίρα της 28χρονης.

Όπως είναι απολύτως δικαιολογημένο, η μητέρα της Κυριακής έριξε ευθύνες και στους αστυνομικούς που δεν πήραν στα σοβαρά τον κίνδυνο που αντιμετώπιζε η 28χρονη. Η αξιωματικός υπηρεσίας, όχι μόνο δεν ασχολήθηκε όπως έπρεπε με την απειλή που παραμόνευε για την 28χρονη, αλλά ούτε καν κατέγραψε το ονοματεπώνυμό της. Είχε μόνο μια πεντάλεπτη συζήτηση μαζί της, και απλά την άφησε να φύγει. Θα περίμενε κανείς ότι ως αστυνομικός και πάνω απ’ όλα ως γυναίκα, θα έδειχνε ευαισθησία για το θέμα. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε και η ζωή της Κυριακής χάθηκε κάπου ανάμεσα στα πρωτόκολλα και την αδιαφορία.

«Αυτή η γυναίκα η αστυνομικός φοβήθηκε μην σπάσει κανένα πρωτόκολλο; Βλέπεις ένα κορίτσι που συζητάει βοήθεια. Βγάλε το σακάκι σου και τον βαθμό σου και γίνε άνθρωπος. Και πες “κορίτσι μου κάτσε να πιείς ένα ποτήρι νερό”», είπε αγανακτισμένη η μητέρα της νεαρής.

Καταλήγοντας, η καταρρακωμένη μητέρα ξέσπασε για λογαριασμό όλων των εγκλημάτων που γίνονται σε βάρος γυναικών. Σε ένα διεφθαρμένο κράτος που ευνοεί την ατιμωρησία και τις χαλαρές ποινές, και η αναζήτηση δικαιοσύνης πολλές φορές εξελίσσεται σε προσωπικό γολγοθά για τις γυναίκες. Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη ανέφερε πως η κόρη του είχε καταγγείλει στην αστυνομία ότι έπεσε θύμα βιασμού, έναν χρόνο πριν τη δολοφονία της, αλλά οι αστυνομικοί την είχαν διώξει.

«Γιατί οι άνδρες να μπορούν να μας αλλάζουν σαν τα πουκάμισα να πας παρατάνε κι εμείς όταν λέμε όχι να μας βρίσκουν είτε βιασμένες ή σκοτωμένες ή σφαγμένες ή χτυπημένες; Πόσες γυναίκες δικαιώθηκαν; Πόσες συλληφθήκανε οι δολοφόνοι, οι βιαστές οι κακοποιητές. Πόσοι μείνανε μέσα στη φυλακή με ισόβια και τα ισόβια ήταν όντως ισόβια; Προσπαθούμε να ζητήσουμε τα αυτονόητα; Να έχουμε σεβασμό από ποιους; Σε ποια χώρα ζούμε; Σε ποια χώρα ζούμε και ζητάμε την δικαίωσή μας ως γυναίκες; Ως άνθρωποι; Θέλω να πω εγώ έχω ένα παιδάκι άρρωστο είναι 14 ετών και έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν θέλω να το στενοχωρώ και κάνω κουράγιο. Με ρωτάει. Βλέπει στο ίντερνετ, βλέπει στην τηλεόραση και το σπίτι γεμάτο φωτογραφίες της αδερφής της και με ρωτάει γιατί την αγαπούσε πολύ», συμπλήρωσε η τραγική μητέρα…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δολοφονία – Άγιοι Ανάργυροι: Ραγίζουν καρδιές τα λόγια της μητέρας της 28χρονης Κυριακής – «Γιατί αυτός μου άδειασε την αγκαλιά μου;»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.