ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Άλκη: Κάλεσμα σε συγκέντρωση για να μπει τέλος στο φόβο!

Κάλεσμα σε μαζική και ειρηνική συγκέντρωση με αφορμή τη δολοφονία του Άλκη προχώρησαν οι φίλοι του.
Δολοφονία Άλκη: Κάλεσμα σε συγκέντρωση για να μπει τέλος στο φόβο!

Δολοφονία Άλκη: Οι φίλοι του αδικοχαμένου 19χρονου καλούν σε μια συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με στόχο να βάλουν ένα τέλος στο φόβο.

Την ώρα που ορισμένοι ανεγκέφαλοι δεν δείχνουν κανένα σεβασμό σβήνοντας γκράφιτι στη μνήμη του, τα κοντινά πρόσωπα του Άλκη θέλουν να στείλουν το δικό τους μήνυμα.

Έτσι, καλούν σε μια ειρηνική συγκέντρωση το Σάββατο (19/2) στην Καμάρα, χωρίς να έχει καμία σημασία η ομάδα που υποστηρίζει ο καθένας και οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει παράγοντα διαχωρισμού.

Μάλιστα, παροτρύνουν να γίνουν ανάλογες κινήσεις και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Το κάλεσμα αναφέρει:

«Φοβάσαι να πας στην κερκίδα της ομάδας σου γιατί οι δολοφόνοι είναι εκεί

Φοβάσαι να βγεις σε γειτονιά που εκπροσωπείται από ομάδα διαφορετικής της δικής σου γιατί οι δολοφόνοι είναι εκεί

Φοβάσαι να πάει το παιδί σου στο γήπεδο γιατί οι δολοφόνοι είναι εκεί

Φοβάσαι να φοράς διακριτικό της ομάδας που αγαπάς γιατί οι δολοφόνοι είναι εκεί

Τέλος ο φόβος!

Οι δολοφόνοι δεν θα είναι εκεί. Οι μόνοι που δεν είναι καλεσμένοι. Αλλά όλοι οι άλλοι είστε. Χωρίς χρώματα, χωρίς διακριτικά, οπαδικά και τίποτα που θα μας διχάσει. Όλοι μαζί αγκαλιά να ζητήσουμε συγγνώμη από τον Άλκη. Να δώσουμε παρόν και να περάσουμε ότι ο φόβος σταματά. Ο Άλκης έφυγε για ένα σκοπό. Δεν έφυγε απλά – άδικα. Ότι ο αδερφός μας έφυγε και ο πόλεμος θα σταματήσει. Στη μνήμη του Άλκη. Στη μνήμη του αδερφού μας.

Υ.Γ. Παροτρύνουμε και άλλες πόλεις να πράξουν το ίδιο και στέλνουμε όλοι την αγάπη μας. Ας είναι μια πηγή αισιοδοξίας στις επόμενες ημέρες μετά από την μαύρη πρώτη Φλεβάρη. Άλκη ζεις».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δολοφονία Άλκη: Κάλεσμα σε συγκέντρωση για να μπει τέλος στο φόβο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.