ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Άλκη: «Λουκέτο» σε 13 συνδέσμους οργανωμένων οπαδών (vids)

Λουκέτο σε 13 συνδέσμους οργανωμένων οπαδών έβαλαν οι αρχές μετά τους πρόσφατους ελέγχους που πραγματοποίησαν.
Δολοφονία Άλκη: «Λουκέτο» σε 13 συνδέσμους οργανωμένων οπαδών (vids)

Δολοφονία Άλκη: Οι έφοδοι που πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα η αστυνομία σε συνδέσμους οργανωμένων οπαδών, με αφορμή τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, οδήγησαν και σε άλλες εξελίξεις πέραν της κατάσχεσης φονικών  αντικειμένων (ρόπαλα, στειλιάρια, κοντάρια, καπνογόνα κ.α.).

Οπως αποκάλυψε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, οι Αρχές έχουν ήδη προχωρήσει σε σφράγιση 13 συνδέσμων σε ολόκληρη τη χώρα.

Από εκεί και πέρα όσον αφορά τη δολοφονία του Άλκη, μέχρι στιγμής 11 άτομα έχουν συλληφθεί και 10 από αυτούς έχουν προφυλακιστεί. Πλέον οι Αρχές έχουν στρέψει την προσοχή τους στον 12ο δράστη της επίθεσης.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί πολλά ερωτηματικά στους αστυνομικούς είναι το γιατί κανένα άτομο δεν έχει κατονομάσει τον συγκεκριμένο άνδρα. Ακόμα ένα γεγονός που εγείρει προβληματισμό στις αρχές είναι ότι, μέχρι σήμερα, δέκα μέρες μετά τη φονική επίθεση, δεν έχει εντοπιστεί ακόμα το τρίτο όχημα.

Σύμφωνα με τον  κ. Καλλιακμάνη είναι σύνηθες σε τέτοια αδικήματα, που εμπλέκονται πολλά πρόσωπα, να ρίχνει ο ένας το μπαλάκι στον άλλον.

«Θα φανεί ο ρόλος του καθενός. Υπάρχουν οι μαρτυρίες των θυμάτων και οπτικοακουστικί υλικό από τις κάμερες. Ο ρόλος του καθενός ξεχωριστά θα φανεί. Η ΕΛΑΣ θέλει να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Έκλεισαν 13 σύνδεσμοι οπαδών σε όλη τη χώρα, πρέπει να σπάσει το απόστημα που λέγεται οπαδική βία», δήλωσε.

«Έχουν αυστηροποιηθεί οι ποινές για τα αδικήματα που αφορούν την οπαδική βία, επομένως η ποινή δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα για όσους έχουν συλληφθεί για τέτοια αδικήματα».

Οι Αρχές πλέον αναζητούν το τρίτο αυτοκίνητο, στο οποία επέβαιναν οι περισσότερο σκληροπυρηνικοί των δραστών, και τον οδηγό του αυτοκινήτου, ο οποίος είναι γνωστός ως «Ντίνος».

Δολοφονία Άλκη: Ο 23χρονος ισχυρίζεται πως δεν άγγιξε κανένα από τα θύματα

Στο μεταξύ ο 23χρονος κατηγορούμενος αρνείται πως ήταν εκείνος ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης και πως έδωσε το «σύνθημα» στους υπόλοιπους οπαδούς του ΠΑΟΚ ώστε να πραγματοποίησαν τη δολοφονική επίθεση εις βάρος των οπαδών του Άρη, δήλωσε ο δικηγόρος του, κ. Θεόδωρος Σιμόπουλος.

«Ο εντολέας μου ισχυρίζεται ότι ήταν οδηγός ενός αυτοκινήτου και δεν ακούμπησε κανένα από τα θύματα, ούτε τον Άλκη ούτε τους άλλους που τραυματίστηκαν. Μιλώντας με τον ίδιο, του εξήγησα τα πράγματα και συναισθάνθηκε το βάρος της ευθύνης και θέλησε να δώσει όλες τις εξηγήσεις και με πλήρη λεπτομέρεια τα γεγονόταν όπως διαδραματίστηκαν εκείνη τη νύχτα. Όσα είπε στους αστυνομικούς και στην κυρία ανακρίτρια ταυτίζονται με το πόρισμα της αστυνομικής έρευνας. Ο εντολέας μου κατέβηκε από το αυτοκίνητο, όμως δεν απομακρύνθηκε από το σημείο του αυτοκινήτου», είπε.

Δολοφονία Άλκη: Αντιμέτωποι με ισόβια

Από εκεί και πέρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση δολοφονίας με οπαδικά κριτήρια του Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι στιγμής δέκα άτομα έχουν προφυλακιστεί μέχρι στιγμής, ενώ ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα.

«Είχαμε τις μαραθώνιες απολογίες των κατηγορουμένων. Προφυλακίστηκαν δέκα άτομα και οι κατηγορίες είναι πολύ σοβαρές. Αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και επιπλέον, απόπειρες ανθρωποκτονίας. Η προβλεπόμενη ποινή είναι εκείνη της ισοβίου καθείρξεως», είπε στο MEGA ο Γιάννης Γλύκας, Πρόεδρος Ένωσης Ποινικολόγων.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δολοφονία Άλκη: «Λουκέτο» σε 13 συνδέσμους οργανωμένων οπαδών (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.