ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Φύσσα: Φταίει μόνο ο Ρουπακιάς, προτείνει η εισαγγελέας

Μάγδα Φύσσα: «Αθωώνουν τους εγκληματίες»
Δολοφονία Φύσσα: Φταίει μόνο ο Ρουπακιάς, προτείνει η εισαγγελέας

Δεν υπήρχε σχέδιο και οργάνωση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα υποστήριξε στην πρόταση της η εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Και εισηγήθηκε καταδίκη μόνο του Γιώργου Ρουπακιά για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απαλλαγή όλων των άλλων εμπλεκομένων στη δολοφονία του Φύσσα.

Η πρόταση της Εισαγγελέως σε περίπτωση που γίνει δεκτή θα οδηγήσει σε μαζική απαλλαγή κατηγορουμένων στη δίκη της ΧΑ κλονίζοντας σοβαρά το κατηγορητήριο.

Η πρόταση της Εισαγγελέως

Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του Γιώργου Ρουπακιά για ανθρωποκτονία από δόλο και ζήτησε την απόρριψη κάθε ισχυρισμού του, όπως ότι τέλεσε το έγκλημα του αμυνόμενος.

Ζήτησε δε, την απαλλαγή των υπολοίπων 17 κατηγορουμένων της δολοφονίας Φύσσα από τα αδικήματα της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία και της απλής συνέργειας.

Όπως ανέφερε, μέσα στο όχημα του Γ. Ρουπακιά εκείνο το βράδυ δεν βρίσκονταν ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία του 34χρονου μουσικού.

Δολοφονία Φύσσα: Αποχωρήσεις από την αίθουσα

Η εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν υπήρξε εντολή από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Επικαλούμενη στοιχεία της αποδεικτικής διαδικασίας αλλά και μαρτυρικές καταθέσεις ανέφερε στην αγόρευσή της:

«Δεν ακούστηκαν φράσεις που να δείχνουν ότι δόθηκε εντολή για τη δολοφονία Φύσσα ή ότι ήταν …Από κανένα στοιχείο δεν αποδείχθηκε ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν προσχεδιασμένη από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης: Ανακοινώνει μείωση σε ΕΝΦΙΑ, εισφορά αλληλεγγύης και κοινωνικό μέρισμα

Δεν προέκυψε ότι δόθηκε εντολή από αυτή… Άλλωστε ποιοι θα ήταν το όφελος για τη Χρυσή Αυγή. Αν πράγματι ήταν προσχεδιασμένη η δολοφονία Φύσσα γιατί την διέπραξαν σε κεντρικό σημείο και όχι κάποια άλλο βράδυ σε άλλο απόμερο σημείο ώστε το έγκλημα να μη γίνει ορατό».

Μετά την πρότασης της εισαγγελέως για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, φίλοι του μουσικού και η μητέρα του, αποχώρησαν από την αίθουσα δυσαρεστημένοι.

Μάγδα Φύσσα: Αθωώνουν τους εγκληματίες

Την οργισμένη αντίδραση της Μάγδας Φύσσα προκάλεσε η πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου για την απαλλαγή των 17 κατηγορουμένων ως μέλη της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας από την κατηγορία της συνέργειας στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα.

Σε δήλωσή της έξω από το δικαστήριο η Μάγδα Φύσσα ξέσπασε: «Δεν είδαν τίποτα όλο αυτό το διάστημα; Αθωώνουν τους εγκληματίες. Πόσο να αντέξουμε;»

Δευτερόλεπτα αφού αποφασίστηκε η ολιγόλεπτη διακοπή της εισαγγελικής πρότασης, η Μάγδα Φύσσα σηκώθηκε όρθια και απευθύνθηκε στην εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου:

«Να κάνω μια ερώτηση στην κυρία εισαγγελέα… Δεν αισθάνομαι καλά και πρέπει να φύγω. Σήμερα στις 18 του μήνα ο Παύλος κλείνει 75 μήνες νεκρός. Τελικά σήμερα τον ξαναμαχαιρώσατε; Αιμορραγεί η πληγή του. Θα ήθελα να απαντήσει….».

Το δικαστήριο αποχώρησε χωρίς να υπάρξει κάποια απάντηση, ενώ νωρίτερα η εισαγγελική λειτουργός είχε υποστηρίξει ότι η δολοφονία του Π. Φύσσα ήταν τυχαίο περιστατικό, χωρίς σχεδιασμό.

Η Μάγδα Φύσσα ακούγοντας νωρίτερα την πρόταση της εισαγγελέα, ξέσπασε λέγοντας: «Δεν είδαν τίποτα όλο αυτό το διάστημα; Αθωώνουν τους εγκληματίες. Πόσο να αντέξουμε;».

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δολοφονία Φύσσα: Φταίει μόνο ο Ρουπακιάς, προτείνει η εισαγγελέας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.