ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία φοιτήτριας στη Ρόδο: Θρίλερ με τους εκβιασμούς – Νέος κύκλος ερευνών

Καταθέσεις στενών φίλων της άτυχης φοιτήτριας, αναφέρουν ότι η 21χρονη βιάστηκε στο σπίτι της το 2017 έπειτα από βραδινή έξοδο σε µπαρ της Ρόδου
Δολοφονία φοιτήτριας στη Ρόδο: Θρίλερ με τους εκβιασμούς – Νέος κύκλος ερευνών

Κύκλωμα εκβιαστών που εκμεταλλεύεται κορίτσια τα οποία σπουδάζουν στη Ρόδο καταγγέλλει ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, µετά τις αποκαλύψεις για βιασµό της κόρης του δύο χρόνια πριν από τη δολοφονία της.

Καταθέσεις στενών φίλων της άτυχης φοιτήτριας, οι οποίες αποκαλύφθηκαν από το «Εθνος της Κυριακής», αναφέρουν ότι η 21χρονη βιάστηκε στο σπίτι της το 2017 έπειτα από βραδινή έξοδο σε µπαρ της Ρόδου. Μάλιστα, η Ελένη Τοπαλούδη φοβόταν, σύµφωνα µε τους φίλους της, ότι οι δράστες θα επιστρέψουν κάποια στιγµή και θα της κάνουν κακό.

«Στο νησί δρα ανεξέλεγκτα κύκλωµα που εκβιάζει, βιάζει και απειλεί νεαρά κορίτσια. Και έχω ακούσει, µου έχουν µεταφέρει, ότι έχουν γίνει και άλλες απόπειρες. Αλλά είναι κρίµα και άδικο να χάνονται τέτοιες ζωές. Να βιάζονται και εκβιάζονται κοριτσάκια σαν την κόρη µου, τα οποία στέλνονται µόνα τους να σπουδάσουν στο όµορφο νησί µας. Και ειλικρινά όχι µόνο αυτοί οι άνθρωποι σπιλώνουν την ψυχούλα της κόρης µου, αλλά αµαυρώνουν και την προσπάθεια των Ροδιτών και της συντριπτικής τους πλειοψηφίας, οι οποίοι µας αγκάλιασαν, µαζί µε τον αδελφό µου, όταν ήµασταν αυτές τις ηµέρες, µε τον καλύτερο τρόπο» δήλωσε το Σάββατο στη «Ροδιακή» ο Γιάννης Τοπαλούδης.

Μετά τις καταγγελίες αναµένεται να ανοίξει νέος κύκλος ερευνών από την ΕΛ.ΑΣ., µε στόχο να διαπιστωθεί ποια ήταν τα άτοµα που φέρονται να είχαν βιάσει την κοπέλα

Τρίτο (;) πρόσωπο στο βαν

Μετά τα νέα δεδοµένα, σύµφωνα µε τα οποία οι δύο κατηγορούµενοι για τη δολοφονία της φοιτήτριας δεν ήταν οι µόνοι που εκµεταλλεύτηκαν σεξουαλικά την 21χρονη, αναµένεται να ανοίξει νέος κύκλος ερευνών από την ΕΛ.ΑΣ. Στόχος να διαπιστωθεί ποια ήταν τα τρία άτοµα που φέρονται να είχαν βιάσει την κοπέλα. Σύµφωνα µε πληροφορίες, υπήρξε µαρτυρία που ενέπλεκε και τρίτο πρόσωπο στο βαν, την οποία ερεύνησε το Λιµενικό, χωρίς ωστόσο αποτέλεσµα. Μία από τις πολλές καταθέσεις, που περιλαµβάνονται στη δικογραφία,δίνει στους αστυνοµικούς ένα στοιχείο για το πού µπορεί να µένουν οι ύποπτοι: «∆εν ξέρω πότε ακριβώς, αλλά λίγους µήνες πιο πριν η Ελένη µού είπε ότι είχε βιαστεί από τρία άτοµα, τα οποία ήταν από τον Αρχάγγελο Ρόδου, στο σπίτι της, όπου είχαν πάει µετά από κάποια έξοδο. Είχαν πιει όλοι πολύ και δεν µπορούσε να τους σταµατήσει. Επίσης τη βιντεοσκοπούσαν και ντρεπόταν πολύ γι’ αυτό. Μετά το συµβάν, έκοψε κοντά τα µαλλιά της και ζήτησε από ειδικό ψυχολογική υποστήριξη».

Ικανοποιηµένη η οικογένεια της φοιτήτριας µετά την προφυλάκιση των δύο κατηγορουµένων

Όσον αφορά στην προφυλάκιση των δύο κατηγορουµένων για τη δολοφονία, ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας, εκφράζει την ικανοποίησή του: «Εκείνο που µας έχει απόλυτα αφήσει ικανοποιηµένους είναι αφενός µεν ότι έγινε άµεσα αποδεκτό το αίτηµά µας για κατ’ αναπαράσταση εξέταση των κατηγορουµένων, όπως και το αίτηµά µας για αναπαράσταση του εγκλήµατος. Η µεγαλύτερη, όµως, ικανοποίησή µας είναι το γεγονός πώς η αντέδρασε η κοινωνία της Ρόδου, της οποίας πιθανότατα µέλη θα είναι και οι άνθρωποι οι οποίοι θα κρίνουν την τύχη αυτού του εγκλήµατος».

Για τις καταθέσεις που δείχνουν βιασµό της άτυχης Ελένης πριν από δύο χρόνια, ο κ. Κούγιας απαντά: «Υπάρχουν στοιχεία στη δικογραφία από τη µαρτυρία µιας φίλης της κοπέλας, η οποία ήταν συµφοιτήτρια, για την οποία πιθανώς στο µέλλον να πρέπει να πούµε άλλα πράγµατα. Γιατί εκεί διαβάζοντας τη δικογραφία έχω δει κάποια πράγµατα που µε έχουν ενοχλήσει πάρα πολύ, γι’ αυτόν τον λόγο δεν θέλω να µιλήσω τώρα, αλλά αφού µιλήσω πρώτα µε την οικογένεια».

ΠΗΓΗ:madata.gr

Σαν Σήμερα: Το Νόμπελ του Γιώργου Σεφέρη

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δολοφονία φοιτήτριας στη Ρόδο: Θρίλερ με τους εκβιασμούς – Νέος κύκλος ερευνών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.