ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία – Γρηγορόπουλου: Ανατρέπεται η ποινή των ισοβίων για τον Κορκονέα;

Με μια πρόταση – βόμβα, που ενδεχομένως να οδηγήσει σε «σπάσιμο» των ισοβίων για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, προχώρησε η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Εφετών πρότεινε τη μετατροπή της κατηγορίας που βαρύνει τον βασικό κατηγορούμενο από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο και την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη....
Δολοφονία – Γρηγορόπουλου: Ανατρέπεται η ποινή των ισοβίων για τον Κορκονέα;

Με μια πρόταση – βόμβα, που ενδεχομένως να οδηγήσει σε «σπάσιμο» των ισοβίων για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, προχώρησε η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Εφετών πρότεινε τη μετατροπή της κατηγορίας που βαρύνει τον βασικό κατηγορούμενο από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο και την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε, εφόσον αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον Κορκονέα να σπάσουν τα ισόβια και σε λίγα χρόνια να βγει από τη φυλακή.

Ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα Βαγγέλης Ανδρούλας τόνισε πως η πρόταση του κύριου εισαγγελέα έδωσε απαντήσεις σε ζητήματα που απασχόλησαν το δικαστήριο όλο αυτό το διάστημα.

Η διαδικασία ξεκίνησε με διευκρινιστικές ερωτήσεις προς τον Βασίλη Σαραλιώτη και στη συνέχεια άρχισε η αγόρευση του κύριου εισαγγελέα που μεταξύ των άλλων είπε πως ο κατηγορούμενος δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει και πυροβόλησε βρισκόμενος σε κατάσταση θυμού. «Αποδεικνύεται πως δεν υπήρχε άμεσος δόλος να σκοτώσει τα άτομα που ήταν απέναντί του» επεσήμανε και πρόσθεσε πως ο Γρηγορόπουλος ήταν ο άτυχος της στιγμής.

Οι υπόλογοι εξακολουθούν να μη λένε την αλήθεια και προσπαθούν να συγκαλύψουν την πραγματικότητα είπε μεταξύ των άλλων ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Νίκος Κωνσταντόπουλος χαρακτηρίζοντας αντιφατική την πρόταση του κύριου εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ:madata.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δολοφονία – Γρηγορόπουλου: Ανατρέπεται η ποινή των ισοβίων για τον Κορκονέα;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.