ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Κατσίφα: Πληθαίνουν οι σκιές από την αλλοπρόσαλλη διαχείριση των Αλβανών

Έπειτα από μία εβδομάδα, η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα άλλαξε δικηγόρο και ανέθεσε την εκπροσώπηση της στην Ελλάδα στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο.  Παραλλήλως, ένα νομικό γραφείο στα Τίρανα παρίσταται ως εκπρόσωπος της οικογένειας Κατσίφα ενώπιον της αλβανικής δικαιοσύνης. Κι αυτό διότι για οποίες ενέργειες απαιτείται ή απαιτηθεί να γίνουν στη γειτονική χώρα, πρέπει να κινητοποιηθεί δικηγόρος...
Δολοφονία Κατσίφα: Πληθαίνουν οι σκιές από την αλλοπρόσαλλη διαχείριση των Αλβανών

Έπειτα από μία εβδομάδα, η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα άλλαξε δικηγόρο και ανέθεσε την εκπροσώπηση της στην Ελλάδα στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο. 

Παραλλήλως, ένα νομικό γραφείο στα Τίρανα παρίσταται ως εκπρόσωπος της οικογένειας Κατσίφα ενώπιον της αλβανικής δικαιοσύνης. Κι αυτό διότι για οποίες ενέργειες απαιτείται ή απαιτηθεί να γίνουν στη γειτονική χώρα, πρέπει να κινητοποιηθεί δικηγόρος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στην Αλβανία.

Επτά ημέρες μετά τον φόνο του 35χρονου από Αλβανούς κομάντος στους Βουλιαράτες , η κατάσταση περιπλέκεται μέρα με την ημέρα.

Οι Αλβανοί δεν έχουν επιστρέψει ακόμη τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα για να γίνει η ταφή επικαλούμενοι τη συνεχιζόμενη έρευνα από την εισαγγελία σοβαρών εγκλημάτων στα Τίρανα.

Πόσο θα κρατήσει αυτή η έρευνα όμως και πότε θα επιστρέψουν τον νεκρό στην οικογένεια του για να κηδευτεί δεν διευκρινίζεται. Θα κρατήσουν τη σορό μια-δύο ημέρες ακόμη ή μία εβδομάδα;

Παραμένει άγνωστο και οι Αλβανοί δεν απαντούν ούτε στα ερωτήματα των Ελλήνων διπλωματών ούτε στις εκκλήσεις της οικογένειας και στο σπαρακτικό «γιατί» της μάνας.

Η στάση των αλβανικών αρχών, της κυβέρνησης, της εισαγγελίας και των εμπλεκομένων για την επιστροφή του νεκρού Κωνσταντίνου Κατσίφα μοιάζει απάνθρωπη.

Είναι άλλο πράγμα το περιστατικό της 28ης Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες κι όσα συνέβησαν από τις 10 το πρωί μέχρι τις 16:00 το απόγευμα κι οδήγησαν στο θάνατο του Κατσίφα και τελείως άλλο πράγμα η στάση των Αλβανών από εκεί και και μετά.

Στην αλλοπρόσαλλη διαχείρισή τους την τελευταία εβδομάδα, οι Αλβανοί αφήνουν σκιές για τις πραγματικές επιδιώξεις τους, αποκαλύπτουν τη διάθεση τους έναντι της ελληνικής πλευράς και δείχνουν την απαξία που έχουν για την ανθρώπινη ζωή.

Την προηγούμενη Δευτέρα έλεγαν στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα να πάρει τον νεκρό, το σώμα του οποίου φυλασσόταν στο Αργυρόκαστρο.

Η οικογένεια ζητούσε ιατροδικαστική εξέταση από Έλληνα πραγματογνώμονα, αλλά οι Αλβανοί αρνούνταν. Την Τρίτη το θέατρο του παραλόγου συνεχίστηκε. Οι Αλβανοί καλούσαν την οικογένεια του νεκρού να πάρει τη σορό, όμως οι συγγενείς του 35χρονου Κωνσταντίνου αξίωναν έρευνα από ανεξάρτητο Έλληνα ιατροδικαστή.

Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου επετράπη σε ιατροδικαστή να κάνει οπτικό έλεγχο στον νεκρό. Διαπιστώθηκε ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε δεχθεί δυο θανατηφόρες βολές κοντά στην καρδιά.
Όμως οι Αλβανοί είχαν πλύνει και είχαν ράψει τα τραύματά του, γεγονός που δεν επέτρεπε ενδελεχή διακρίβωση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 35χρονος.

Στη συνέχεια, αντί να αποδοθεί στην οικογένειά του, η σορός του Κατσίφα μεταφέρεται στα Τίρανα όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.

Παρά τις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς, παρά τα διαβήματα στο αλβανικό ΥΠΕΞ, οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ράμα αντιμετωπίζουν την υπόθεση με βαρβαρότητα.

Επιδεικνύοντας εξοργιστική αδιαφορία δεν λένε καν στην οικογένεια Κατσίφα, στους γονείς και τις 4 αδελφές του πότε θα επιστρέψουν τη σορό, επικαλούμενοι ανέκδοτολογικού τύπου επιχειρήματα όπως ότι διενεργείται έρευνα από την ανεξάρτητη αλβανική δικαιοσύνη.

Την ίδια στιγμή δεν απαντούν με πειστικό τρόπο στο ερώτημα τι ακριβώς συνέβη επί έξι ώρες την προηγούμενη Κυριακή και οδηγήθηκαν στην απόφαση να στείλουν δεκάδες πάνοπλους κομάντος οι οποίοι πήραν τη ζωή του οπλισμένου 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα.

ΠΗΓΗwww.protothema.gr

Τα ποσά του ANT1 στους 8 πρώην Survivors του Nomads προκαλούν «ίλλιγγο!»(vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δολοφονία Κατσίφα: Πληθαίνουν οι σκιές από την αλλοπρόσαλλη διαχείριση των Αλβανών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.