ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Ένοχοι οι κατηγορούμενοι (vids)

Ο εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικού από την υπεράσπιση του 78χρονου βασικού κατηγορούμενου που φέρεται ως «εγκέφαλος» της απαγωγής και της δολοφονίας του 26χρονου νεαρού
Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Ένοχοι οι κατηγορούμενοι (vids)

Καταπέλτης είναι η σημερινή απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας επί της ενοχής για τους τέσσερις εμπλεκόμενους στην υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου.

Ομόφωνα το δικαστήριο κήρυξε ενόχους τους τέσσερις κατηγορουμένους, με την εισαγγελέα της έδρας να προτείνει την απόρριψη αιτήματος για αναγνώριση ελαφρυντικού από την υπεράσπιση του 78χρονου βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης που φέρεται ως «εγκέφαλος» της απαγωγής και της δολοφονίας του 26χρονου νεαρού.

Μάλιστα, η τοποθέτηση της εισαγγελέως προκάλεσε την ικανοποίηση της οικογένειας και των συγγενών του αδικοχαμένου νεαρού, οι οποίοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Ειδικότερα, η υπεράσπιση του 78χρονου κατηγορούμενου επικαλούμενη τις διατάξεις του νέου Ποινικό Κώδικα, ζήτησε την αναγνώριση των εξής ελαφρυντικών:

Του σύννομου προτέρου βίου αλλά και της καλής διαγωγής μετά την πράξη και σε συνθήκες κράτησης και της καθυστέρησης απονομής δικαιοσύνης, που πρώτη φορά ειςάγεται στον κώδικα.

Ελαφρυντικά αιτήθηκαν από το δικαστήριο και οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι.

Ωστόσο, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απόρριψη των σχετικών αιτημάτων.

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά στον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης η εισαγγελέας είπε:

«Στο πρόσωπο του 78χρονου υπήρχε ροπή προς αντικοινωνική συμπεριφορά. Είχε κατ’ επίφαση σύννομο βίο.

Προξένησε βαρεία προσβολή στο ύψιστο έννομο αγαθό της ανθρώπινης ζωής. Η επιβολή της εσχάτης των ποινών είναι αναγκαία και δίκαιη».

Με τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου ο 78χρονος βασικός κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος όπως και πρωτοδίκως, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση της αρπαγής, της απόπειρας εκβίασης και της σύστασης συμμορίας

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους για σύσταση συμμορίας δύο από τους φερόμενους ως συνεργούς του 78χρονου και για απόπειρα εκβίασης τον τέταρτο κατηγορούμενο.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δείτε βίντεο με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου:

 

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Ένοχοι οι κατηγορούμενοι (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.