ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία οπαδού ΑΕΚ: Δεν έχει την τσίπα να παραιτηθεί ο Γιάννης Οικονόμου – Κρύβει την ανικανότητά του, πίσω από τα λάθη της ΕΛ.ΑΣ

Αποτυχημένος και ανάλγητος - Ο Γιάννης Οικονόμου κρύβεται πίσω από τους υφιστάμενούς του και δεν δίνει απαντήσεις για το επιτελικό φιάσκο
Δολοφονία οπαδού ΑΕΚ: Δεν έχει την τσίπα να παραιτηθεί ο Γιάννης Οικονόμου – Κρύβει την ανικανότητά του, πίσω από τα λάθη της ΕΛ.ΑΣ

Ο Γιάννης Οικονόμου υπηρέτησε τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου για δύο χρόνια στην προηγούμενη τετραετία Μητσοτάκη. Επομένως είναι ένας από τους πλέον «εκπαιδευμένους» πολιτικούς της ΝΔ στο να βρίσκει δικαιολογίες και να χειρίζεται επικοινωνιακά τρικ, για να περιορίσει το πολιτικό κόστος. Διότι αυτή ακριβώς είναι η δουλειά ενός κυβερνητικού εκπροσώπου μιας αποτυχημένης κυβέρνησης που έχει εγκαταλείψει τον δίαυλο επικοινωνίας με τον λαό:

Να επιστρατεύει το υποκριτικό ταλέντο του για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του. Και βασικό προαπαιτούμενο γι’ αυτή τη θέση, είναι να μην υπάρχει πολιτική τσίπα.

Αυτά ακριβώς είναι τα «εφόδια» του κ. Οικονόμου και ως υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Μας επιβεβαίωσε ότι ακόμα δεν έχει τσίπα, αφού αρνήθηκε να παραιτηθεί μετά από το αδιανόητο φιάσκο της ανεμπόδιστης επέλασης των Κροατών ναζί στη χώρα μας. Και όχι μόνο δεν παραιτήθηκε, άλλα έθεσε έναν ολόκληρο μηχανισμό προπαγάνδας σε λειτουργία ώστε όλες οι ευθύνες να επιρριφθούν αποκλειστικά στην ΕΛ.ΑΣ, με τον ίδιο να προσποιείται τον «αγανακτισμένο».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο Γιάννης Οικονόμου πρόσβαλε το κοινό αίσθημα και υποτίμησε τη νοημοσύνη ενός ολόκληρου λαού, έτσι όπως είναι καλά μαθημένος να κάνει. Βγήκε από το κάδρο των ευθυνών και άρχισε να δείχνει με το δάχτυλο τα λάθη της αστυνομίας, ενώ η μόνη ευθύνη που ανέλαβε ο ίδιος είναι να… δουλέψει σκληρά από εδώ και πέρα.

«Δεν είχα κανένα ενδοιασμό να παραιτηθώ αλλά δεν είναι ευθύνη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη πώς θα καταστρώνει σχέδια αντιμετώπισης των χούλιγκανς» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ομολόγησε το φιάσκο της ΕΛΑΣ κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα» και για «κραυγαλέα, τραγική αποτυχία».

Ο λαός σιχάθηκε τις επικοινωνιακές «παπάντζες». Αν δεν είχε κανένα ενδοιασμό να παραιτηθεί ο κ. Οικονόμου, θα είχε παραιτηθεί ήδη. Είναι τόσο απλό. Σε κανένα σοβαρό κράτος του κόσμου δεν θα στεκόταν στη θέση του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, μετά από ένα τέτοιο επιτελικό Βατερλώ που επισφραγίστηκε με μια στυγνή δολοφονία.

Ο κ. Οικονόμου κάνει λόγο για «πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα», ενώ δεν υπήρξε καν επιχείρηση αποτροπής των επεισοδίων! Για να κάνεις λάθη σε μια επιχείρηση, πρέπει να έχεις πράξει κάτι. Εδώ δεν έγινε απολύτως τίποτα! Ο κρατικός μηχανισμός ήταν απλός παρατηρητής!

Υπεκφυγές, ευχολόγια και αποποίηση ευθυνών. Αυτά ήταν τα μόνα που είχε να αντιτάξει στην οργή του ελληνικού λαού ο Γιάννης Οικονόμου. Δεν έδωσε καμία απάντηση στα αμείλικτα ερωτήματα που αφορούν την υπόθεση. Δεν είπε κουβέντα για το αν ήταν ενήμερος ο ίδιος για τα έγγραφα που προειδοποιούσαν ότι οι ναζί – χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ετοίμαζαν «περιοδεία» στη χώρα μας.

Αν γνώριζε, γιατί δεν έδωσε εντολές ώστε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα η απειλή; Γιατί αρκέστηκε στη «στενή παρακολούθηση» των ταραξιών και δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα; Αν δεν γνώριζε, τι δουλειά έχει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ένας τόσο άχρηστος και ανίκανος πολιτικός;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δολοφονία οπαδού ΑΕΚ: Δεν έχει την τσίπα να παραιτηθεί ο Γιάννης Οικονόμου – Κρύβει την ανικανότητά του, πίσω από τα λάθη της ΕΛ.ΑΣ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.