ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Τοπαλούδη: Ξεκίνησε η δίκη για το φρικιαστικό έγκλημα

Ξεκίνησε η δίκη στην Αθήνα
Δολοφονία Τοπαλούδη: Ξεκίνησε η δίκη για το φρικιαστικό έγκλημα

Το έγκλημα που συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα με θύμα την φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη, ζωντανεύει ξανά ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η δίκη, η οποία διεξάγεται στην Αθήνα (καθώς ύστερα από σχετικό αίτημα του αρμόδιου εισαγγελέα, κρίθηκε ότι «υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, αν η υπόθεση δικαστεί στη Ρόδο») ξεκίνησε με ένταση σήμερα Δευτέρα.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε η διαδικασία, με τους δύο κατηγορούμενους να κάθονται στο εδώλιο αντιμέτωποι με την κατηγορία ότι δολοφόνησαν τη φοιτήτρια, αφού πρώτα τη βασάνισαν και τη βίασαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΣΕΠ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 5.250 μόνιμες προσλήψεις στα σχολεία

Όπως αναφέρει το παραπεμπτικό βούλευμα, τις βραδινές ώρες της 27ης Νοεμβρίου έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Νοεμβρίου του 2018, «οι κατηγορούμενοι, αποδεχόμενοι πλήρως ο ένας τη συμπεριφορά του άλλου και επιδιώκοντας να εξοντώσουν την παθούσα, κατάφεραν αλλεπάλληλα πλήγματα με γροθιές και σίδερο σιδερώματος στην κεφαλή αυτής, προκαλώντας της έντονη αιμορραγική διήθηση ενώ επιπλέον επιχείρησαν να τη θανατώσουν και διά στραγγαλισμού».

Η φρίκη που φαίνεται να έζησε η Ελένη Τοπαλούδη, περιγράφεται αναλυτικά στο δικαστικό έγγραφο. Η προσπάθειά της να αμυνθεί, οι παρακλήσεις της να την αφήσουν ελεύθερη, η βιαιότητα που δέχθηκε. Χαρακτηριστικά τονίζεται: «κι ενώ η παθούσα ήταν αβοήθητη, έρμαιο στις σεξουαλικές διαθέσεις τους, πέραν της εξώγαμης συνουσίας, εκμεταλλευόμενοι την εκμηδένιση της αντίστασής της, λόγω της σωματικής και ψυχικής εξάντλησής της, εξανάγκασαν αυτήν να ανεχθεί επιπλέον ασελγείς πράξεις. Στην προβαλλόμενη δε άρνηση της παθούσας να προβεί στην ασελγή πράξη, οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι, σημειωτέον, είχαν έντονη ενασχόληση με τις πολεμικές τέχνες, γρονθοκόπησαν αυτή με δύναμη στο πρόσωπο, με συνέπεια εκείνη να ζαλιστεί και να χάσει στιγμιαία τις αισθήσεις της».

Οι δύο κατηγορούμενοι, 19 και 21 ετών, στις απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή αρνήθηκαν τις κατηγορίες ισχυριζόμενοι πως η ερωτική συνεύρεση με το άτυχο κορίτσι υπήρξε συναινετική. Ταυτόχρονα, επέρριψαν την ευθύνη ο ένας στον άλλον για την ανθρωποκτονία επιφυλάσσοντας ο καθένας για τον εαυτό του το ρόλο του απλού παρατηρητή «αδύναμου δήθεν να αντιδράσει στο βίαιο ξέσπασμα του συγκατηγορουμένου του».

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δολοφονία Τοπαλούδη: Ξεκίνησε η δίκη για το φρικιαστικό έγκλημα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.