ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δωρεάν διακοπές για όλους: Αυτά είναι τα κρατικά προγράμματα που τις προσφέρουν!

Ακόμα μία νέα ψηφιακή πλατφόρμα ανοίγει, προκειμένου να προσφέρει δωρεάν διακοπές, με ένα ειδικό πρόγραμμα που έχει ονομαστεί «Τουρισμός για Όλους».
Δωρεάν διακοπές για όλους: Αυτά είναι τα κρατικά προγράμματα που τις προσφέρουν!

Ακόμα μία νέα ψηφιακή πλατφόρμα ανοίγει, προκειμένου να προσφέρει δωρεάν διακοπές, με ένα ειδικό πρόγραμμα που έχει ονομαστεί «Τουρισμός για Όλους».

Πρόκειται για μία ψηφιακή κάρτα, η οποία θα μπορεί να εξαργυρωθεί από τους δικαιούχους και να καλυφθούν όλα τα έξοδα τους, που αφορούν τις διακοπές τους.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»!

Η πλατφόρμα αυτή θα ανοίξει τις επόμενες μέρες και υπολογίζεται ότι περίπου 200 χιλιάδες πολίτες θα δικαιούνται να κάνουν αίτηση σε αυτή.

Με την έγκριση της, οι δικαιούχοι θα λάβουν μία… επιταγή αξίας 150 ευρώ, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στις διακοπές τους.

Πολλοί παραλληλίζουν το συγκεκριμένο voucher, με το freedom pass που έδινε η κυβέρνηση, με το πρόγραμμα να αρχίζει τον Ιούλιο.

Η χρηματοδότηση θα γίνει από το ΕΣΠΑ και το συνολικό χρηματικό ποσό θα αγγίζει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι σε μια εποχή γενικευμένης ακρίβειας η κυβέρνηση αντί να προσπαθεί με ουσιαστικά μέτρα να τονώσει την αγοραστική δύναμη των πολιτών, προσπαθεί με επικοινωνιακά αντίμετρα με μετριάσει τις αντιδράσεις.

Αφού ακόμα και αυτό το χρηματικό ποσό, μπορεί να καταναλωθεί ακόμα και στα μαγαζιά εστίασης.

 

Πρόγραμμα δωρεάν διακοπών της Δ.ΥΠ.Α. (πρώην Κοινωνικός Τουρισμός του ΟΑΕΔ)

Οι δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, που θα έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για το νέο πρόγραμμα το οποίο ξεκινά από την 1η Αυγούστου του 2022 και λήγει στις 31 Ιουλίου 2023.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, οι οποίοι το έτος 2021 είτε:
είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ ΟΕΕ)
έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας
έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών
συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας)
είναι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

 

ΟΠΕΚΑ – Προγράμματα διακοπών για τους αγρότες

Μέχρι και 11 ημέρες (10 διανυκτερεύσεις) θα μπορούν να έχουν οι δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, οι οποίοι θα επιλέξουν να προβούν σε χρήση των δελτίων τους σε συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.

Το ίδιο ισχύει και για τους δικαιούχους ιαματικού τουρισμού. Οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι, πέραν των δέκα διανυκτερεύσεων, θα μπορούν να πραγματοποιήσουν έως και δέκα απλές λούσεις σε εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων, οι οποίες λειτουργούν νομίμως στους προαναφερθέντες Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν χρήση αυτού του προγράμματος καταλυμάτων και ιαματικών πηγών από 5 Ιουλίου 2022 έως 30 Μαΐου 2023.

Ειδήσεις τώρα:

Καιρός: Κόλαση την Παρασκευή 10/6 και το Σάββατο 11/6 – Φόβοι για μεγάλες πυρκαγιές!

Survivor: Έφαγα τυρόπιτα με μυρμήγκια από την πείνα – Σοκάρει πρώην παίκτρια!

Oι Τούρκοι κάνουν «χρυσό» τον Τάσο Μπακασέτα – Τρελό συμβόλαιο η Τραμπζονσπόρ

Masterchef trailer 7/6: Πολύ κακό πιάτο – Ο Στέλιος Σακαλής γονάτισε διαγωνιζόμενο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δωρεάν διακοπές για όλους: Αυτά είναι τα κρατικά προγράμματα που τις προσφέρουν!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.