ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών στα ΜΜΜ για τους νέους – Ποιοι θα την δικαιούνται

Δωρεάν μετακίνηση των νέων έως 29 ετών εξετάζει το κυβερνητικό επιτελείο ακολουθώντας το γερμανικό παράδειγμα.
Δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών στα ΜΜΜ για τους νέους – Ποιοι θα την δικαιούνται

Η νέα απότομη αύξηση της βενζίνης, οι «οικολογικές» αυξήσεις από 1 Ιανουαρίου 2023, αλλά και οι τιμές-φωτιά σε 18 κατηγορίες προϊόντων στα σούπερ μάρκετ, οδηγούν τους πολίτες στην εξοικονόμηση χρημάτων όπου αυτή είναι δυνατή.

Η μετακίνηση με τα ΜΜΜ αποτελεί σίγουρα μια πολύ καλή λύση, με την κυβέρνηση να στοχεύει στην μικρότερη χρησιμοποίηση του αυτοκινήτου ώστε να μειωθεί το κόστος κίνησης στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό και βέβαια να μειωθούν και οι εκπομπές CO2.

Μέσα από το Sportime είχατε διαβάσει για το Transport pass και τις σκέψεις για κάρτα απεριορίστων διαδρομών στα ΜΜΜ με 10 ευρώ.

Στο… τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται το ήδη επιτυχημένο μοντέλο της Γερμανίας, η οποία μείωσε σε μόλις 9 ευρώ το κόστος της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες με αποτέλεσμα η χρήση τους κυριολεκτικά να εκτοξευθεί.

Να σημειωθεί ότι στη Γερμανία, υπό κανονικές συνθήκες, η κάρτα απεριορίστων διαδρομών κοστίζει περίπου από 70 έως 90 ευρώ.

Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

Ο σχεδιασμός για να μειωθεί το κόστος μετακίνησης των πολιτών μέσω των ΜΜΜ, πρόκειται να οριστικοποιηθεί τα επόμενα 24ωρα, καθώς οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται στη διάρκεια των τοποθετήσεων του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζει η κυβέρνηση, είναι:

  • μείωση τιμών εισιτηρίου για όλους
  • φθηνή κάρτα απεριόριστων διαδρομών για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (πχ μηνιαίες)
  • δωρεάν μετακινήσεις για νέους έως 29 ετών
  • δωρεάν μετακινήσεις τις πρωινές ώρες

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών στα ΜΜΜ για τους νέους – Ποιοι θα την δικαιούνται», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.